Black Bird

Sitter i ett tornrum på andra våningen i min älskade fasters hus i skärgården. Hela dagen har regnat bort, med blixtrar och dunder. Jag kramade små personer för att trösta och lugna, dem mest, inte mig så mycket. En lätt dimma ligger nu svävande ovanför det spegelblanka vattnet. Jag har mest gått runt och myst i huset medan stora och små var på innomhusutflykt till affärer. Det är svårt att inte mysa här, känns nästan som att var på något slags vilohem. Det vilar ju ett enormt lugn över hela hemmet , när inte kusinbarnen är här förstås. Imorgon hoppas vi på sol så bryggan kan användas till annat än beskådning, och så vill jag ju inte att italienbrännan ska springa iväg.


Nu ska jag försöka få mobiltäckning så att omvärlden inte fösvinner helt. Känns just nu lite som Mission impossible. Ge mig en lyckospark!

And you said

Det sitter en måne utanför fönstret. Här inne sitter jag med min lilla syster och en tom chipspåse. Just nu provar hon en ny klänning från Topshop, reafynd. Jag sa åt henne att göra det så att jag skulle få sitta ensam i soffan. Det är en väldigt fin klänning dock.

När hon anlände i lördags hade vi en väldigt lugn dag med lite trötthäng och manikyr till Sex And The City. Nästa dag var inte mycket bättre i väderväg, mulet, kallt och lite regnigt så vi skuttade omkring i Forum Nacka hela dagen, åt på tacoställe och tittade på fina och fula saker och människor. Jag vet, "det finns inga fula människor" men det finns ju människor som inte tilltalar en lika mycket som resten, vilka nu resten är. Måndagen blev ändå vår shoppingdag inne i stan, Kungsträdgården och omkring. Vi fyndade 20-talsinspirerad klänning, 40-talsinspirerade trosor, 60-talsinspirerat nattlinne och 80-talsinspirerade jeans. Väldigt glada blev vi.

Nu ska vi gå och lägga oss efter en utflyktsdag, först till badsjön med sol och Dirty Dancing-soundtrack blandat med smaken av kanel och sötvatten, sedan till Söder med chips till en rodnande flammig himmel och bästa utsiktsplatserna.
Mad world

Jag drömde en dröm en gång. Jag hade världen finaste man att mysa med, och det var helt underbart. När jag vaknade hade jag blivit så kär i kärleken att jag trodde att jag hade den. Jag var bubblig hela dagen, men hade ingen att vara kär i. Frustrerande, och kanske lite sorgligt?

Jag får fortsätta drömma, om sommarnätterna.

CIMG5062 by you.

 

Dream a little dream of me.


Laughters

Hela dagen har spenderats med mina vuxna vänner pappan och Anakin. Först tittade vi på fotografier, riktigt bra utställningar. Det var bl.a. Annie Leibovitz (riktigt häftiga, fina och gripande bilder) och Vee Speers med ett födelsedagskalas. Om du har chansen att svänga förbi Fotografiska så ta den, det är väldigt värt det.

Efter kulturinmatningen åt vi på Ersta Terrass och sedan strosade vi runt i solen på söder. Vilken fin dag. Om en timme är det dags för nästa restaurangbesök, på Gården denna gång.

http://www.artline.com/associations/ipa/show/show2009/exhibitors_and_non/images/Speers_Vee-Jackson-Untitled_No_5.jpg

 

 

speers_birthday_20.jpg image by troleybuh1

Boxer da série Birthday Party, de Vee Speers: está à venda na loja  da Mendes-Wood

Bilder från Vee Speers utställning The Birthdayparty. Barnen är på väg till en påhittad maskerad.

PS. trodde detta inlägg kom ut igår, men icke, så tänk igår. DS.


Salty sidewalk

Nu är jag hemma från sol, svett och saltbad. Min italienska vecka blev riktigt mysig, härlig och varm, ungefär så som det ska vara i Italien. God mat, god dricka och ännu godare glass slank ner hit och dit och jag tror att jag njuter fortfarande. Lite brun har jag nog blivit också, svårt att veta när jag bara kan jämföra med min pepparkakssläkt och familj än så länge.

 

 

Nu ska jag plumsa i sängen så att jag orkar plumsa i Saltis imorgon, och svänga förbi Fotografiska för första gången. Måste också tacka stort (bockar och bugar till tårna) för den fina middagen på Medis med papi och Anakin, tror jag glömde det.


I get around

Imorgon tar sätter jag hatten på knoppen och passet under armen för imorgon flyger jag till Toscana. Där ska jag sitta vid poolen med en bok i handen och bränna benen bruna. Kanske cyklar jag ner till byn och tittar på siestaslöa gummor och gubbar med förkläden, flugor och mustascher. Undrar vilka som kommer ha mustascher, gummorna eller gubbarna. Det kommer i alla fall bli väldigt mysigt, härligt och soligt. Ses när jag kommer tillbaka!


The tiniest person

Min lilla mamma har besökt min koja i några sommarslöa dagar och fått min ekonomi att ligga stilla. Vi har tittat på blommor i Rosendalsträdgård, petat på fiskmåsar på Fjäderholmarna och analyserat änder vid badsjön. När hon åkte hem i onsdags pinnade jag iväg till slusken och Maria för att sedan hamna på berget med en flaska vin och solnedgång över Stockholm och vattnet, väldigt mysigt. Sedan pinnade vi vidare till Strand, ännu en gång med mycket nöje. När solen tillslut gick upp över Hornstull så pinnade jag hem.

CIMG4952 by you.


CIMG4950 by you.


CIMG4985 by you.

 

CIMG4970 by you.

 Sedan dess har jag varit hos Matilda och Frans och ätit äckligt gott (negativt superlativ för en positiv beskrivning, funkar äckligt bra!). Äntligen fick jag smaska i mig sommarens första rabarberpaj, det godaste av efterrätter, med fluffigaste vaniljvispen, du hör ju, kan inte bli annat än succé. Dessutom är de hundvakter åt en yttepytteliten hund med världens sötaste ögon, som körsbäret på toppen alltså.

CIMG4986 by you.

CIMG4988 by you.
Skogshuggarskor innomhus gav en härligt gemytlig stämning under kvällen.

I'll be seeing you

Jag försöker få tiden att gå snabbt. Kanske, kanske går jag ut med Maria inatt igen, favorit i repris kallar man det visst. Igår vinade vi på klippa i Tantolunden och avslutade på Strand. Vi fick mersmak när vakten blinkade och sa att det för oss inte skulle finnas någon kö ikväll. Det är aldrig helt fel att vara vän med vaktis, det vet du ju sedan Lund. Pojken i baren hade på sig en jättefin skjorta också, men jag hann aldrig ge den en komplimang.

http://myvintagevogue.com/yahoo_site_admin/assets/images/Harpers_Bazaar_photo_by_Frances_Pellegrini_Evelyn.24011728_large.jpg


Bild

Accordion

Sitter och lyssnar på Francoise Hardy med en rosa mumintekopp i handen. Leker lite fransk idyll med benen i kors och fantiserar bort teet mot kaffe och trädgårdsdörren blir en fransk balkong. Låtsas att jag är åtrådd, petit och vacker med djupa mystiska ögon, att de två cyklarna utanför dörren är två pastellfärgade vespor, att salladen jag äter egentligen är en ost-och-vin-picknick på en bro över Seine, att kudden bredvid mig är en mörk fransman som viskar rodnande vackra ord i mitt öra.

 

http://farm4.static.flickr.com/3489/3179315800_9d9cbe8bab.jpg

 

En sommar på Stockholms berg med skärgårdsbåtar, sol och bad är i och för sig inte helt fel det heller.

 

Bild lånad från Flickr.


RSS 2.0