Looking forward

Idag bestämde jag och Julia B att vi ska fira in 2014 i älsklingsstaden Paris! Så jäkla peppad på det så att jag spricker i mungiporna! Vi ska bara fixa boende och köpa biljetter och sånt, men det är ju sekundärt, det viktigaste är att vi har bestämt.
 
Dessutom så kommer 5 november närmre med raska steg vilket inte innebär något speciellt egentligen men i år ska jag och mina tre favoriter från klassen (som jag även har gjort ett grupparbete med nyligen med tillhörande dunderbrunch) ha filmkväll med godis. Vi tänker kolla på V för vendetta såklart och äta godis och kanske skåla i något bubbligt. 
 
Dessutom så kommer min käre bror Robert upp till vår svenska huvudstad för att leka med mig och gå och se Vampire Weekend tillsammans. Det ska bli så väldans roligt då jag aldrig har sett dem live men alltid har velat.
 
 
 
Saknar så tårarna sprutar.
 

Brunch

Ibland har man det bra. Som till exempel när man har ett grupparbete och gruppen bestämmer sig för att fokusera på en skrytbrunch istället för arbete. Det hände mig igår. Jag och min grupp hade fått riktigt bra feedback från läraren om vårt arbete so far så vi firade med en pang-brunch med scones, cupcakes, american pancakes och färskt frukt. Helt ok sätt att plugga på tycker jag!
 
 
Det betydde även att jag idag åt sconesfrukost efter min springrunda längs med Kungsholmens strandpromenad. Bra start på helgen.

Soup

I lördags dag träffade jag Julia B vid Mariatorget, gick till Drop Cofee (tror jag det heter?) och myste. Hon pluggade dräkt-historia och jag läste roman. Sen blev vi hungriga och då åt jag soppa och hon grillmacka med halloumi, helt ok.
 
Soppan var en asiatisk morotssoppa och så hemskt god! Måste börja göra soppa hemme mer, en så underskattad måltid.
 
Förresten kommer jag flytta till dit i december! Jag får bo på Bastugatan! Heja mig! En till mening som slutar med utropstecken!
 

Vous desirez?

Nu sitter jag nyjoggad, nyduschad och torr i köket och låtsas jobba med skola. Klockan är för mycket och jag ska ha pluggkompisar över imorgon så jag borde damma tv-bordet.
 
Ihelgen kalasade jag på Kåken och Under bron och hemma hos Jasmin såklart, med cava och dåligt vin. Det ledde till en extremt trött söndag som spenderades med pankakor och Elin. Så många pankakor. Och nutella. Och hallonsylt. Och höstpromenad i Observatorielunden. På kvällen svischade jag sen vidare till Huddinge (eller Yddange som min franska vän säger) för att äta middag på franska med världens bästa parisare Desiree. Hon ska åka tillbaka dit hon kom från så jag tar varje tillfälle i akt för att få krama och klämma hennes nallebjörnskinder.
 
Så här såg jag ut uppifrån min huvudknopp för några dagar sedan. Man måste ju anpassa klädstilen efter livsstilen; skoltjej.
 

Taco night

I helgen var Helena från Lund uppe på en snabbvisit så vi träffades, ackompanjerade av Maria, på Södermalmstorg, åt en stekt sill-macka och promenerade sedan upp till Montelius väg för att kolla på den magiska höstutsikten från Mariaberget. Vi kom hela vägen till Skinnarviksberget faktiskt och sedan gjorde vi tacos hemma hos Julia som hade slutat jobba. Förhoppningsvis bor jag granne med det området snart. Bastugatan, hade varit så fint.
 
 

Bauhaus

I dagarna tre har jag nu suttit framför min silvertejpade dator och pillat med skolarbete. Idag klockan 6 är det deadline och jag är redan färdig! Vi fick i uppgift att formge en inbjudan på två olika sätt utifrån tre olika tidsepoker. Jag valde Jugend för det ena och Bauhaus för det andra och såhär blev resultaten:
 
 
 
Du ska alltså inte bry dig om innehållet utan det är utseendet som räknas.
 
Nu ska jag gå utanför dörren för första gången idag. Vi ses under de brandgula löven!
 

Time goes by

Hihi jag känner mig så fuskig! Som ni har märkt (alla mina trogna läsare, dvs typ 3st) så har det varit rätt så klent på inläggsfronten det senaste året, ett tag funderade jag till och med på att spola hela bloggen men fick inte tummen ur stjärten. Nu känner jag mig dock mer sugen igen, eller i alla fall vissa dagar. Det leder till att jag vill uppdatera om så mycket på en gång när det har gått några dagar sen sist och då har jag funnit charmen i att tidsinställa inlägg. Det här skrev jag till exempel samtidigt som föregående två inlägg i torsdags men vill ha lite mer spridning så du får läsa det idag istället. Smart va!
 
I fölsispresent av syrran och brorsan fick jag supersöta skålar som matchar mina tekoppar och det här underbara ljuset från Voluspa. Det doftar sammet, dekadens och kristallkaraffer. Ungefär så skulle jag vilja att min man skulle lukta om jag hade en (man alltså). Arcadia.
 
 

From the block

För en vecka sedan var det föris hemma på Holländargatan och alla var bjudna! Bara Elin och Jasmin kom... vi drack i alla fall drinkar med fläderblomssaft och vågade oss på burbon med mycket lime och vatten. Efter en frisörsession i köket blev Jasmin plötsligt förflyttad ungefär 20 år bakåt i tiden så vi susade till konstfack för inrökt korridorsfest och billig öl. En bra kväll med andra ord!
 
Girls from the block. Ny singel ute nu!
 

Pistol

Efter skolan idag åkte jag till Östermalmstorg för att möta upp min favorit fejk-rödtott; Elin och vi fick lite senare sällskap av Jasmin som har en ny katthatt. Vi fikade på Saturnus med varm choklad och världens största (alltså superstora) kanelbulle som vi var tvugna att dela på tre på grund av försmå magar. Sedan fick mina kära bebisar för sig att jag skulle köpa ett par ankelboots från Acne för drygt 3000:- och jag gick med på att testa skodonen i fråga. Självklart satt de helt  perfekt och såg ut som ett par drömmar men jag vågade inte slå till. Jag är inte uppvuxen med att man kan lägga 3000:- på ett klädesplagg, som dessutom inte fyller en speciell funktion annat än att det är gångbart och otroligt snyggt. Däremot såg jag ett par sjukt fina boots på & other stories för ynka 1750:-... får se om det blir något med det!
 
Två fina flickor efter en fin eftermiddag utan pengar.
 

RSS 2.0