Trench

Trot avsaknad av CSN-pengar är mer än någonsin sugen på att shoppa loss. Beror det på det nya krispiga vädret? Eller är det för att jag vet att jag "inte borde"? Oavsett har det resulterat i att jag helt och hållet har gått bananas både online och i verkliga butiker. Det finns ingen hejd på mitt slösande! Igår köpte jag en svart trench coat från H&M-online och förra veckan handlade jag för hela 177:- på Ikea, så ni hör ju, någon borde stoppa mig. Jag behöver (läs vill ha) nya höstskor också och kanske en ny höstkappa/vinterkappa. Dessutom behöver man ju en massa nya accessoarer till nya kappor så måste köpa ny halsduk, handskar och så vidare. Det är kul med höst.
 
http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/environment/2013/1FV_0079_020R_1.jpg]&set=key[rotate],value[-0.25]&set=key[width],value[4212]&set=key[height],value[4924]&set=key[x],value[362]&set=key[y],value[169]&set=key[type],value[FASHION_FRONT]&hmver=1&call=url[file:/product/large]
Så här ser trenchen ut, så fin. Hoppas den blir fin på också!

Illustration

Igår var inlämningsdag för min första tenta någonsin (proven på Sorbonne gälls inte) och jag hade varit duktig och sparat ungefär hälften av allt arbete till de två sista dagarna. Trots denna höga ambition fick jag ihop en fyrasidig hemtenta med allt vad de efterfrågade, hoppas jag. Imorgon börjar nästa delkurs; grafisk design och jag är väldigt peppad! Ska bli väldigt skoj att börja pilla med bilder och vara kreativ i datorn. Det påminner mig också om att jag måste ladda ner illustrator innan lektionen imorgon...
 
 
En annan sak som ska bli roligt är att jag har kommit på att jag kan ta med alla mina illustrationer och sånt till skolan för att skanna in det i datorn. Innan har jag bara fotat mina bilder men det blir ju inte så fint. Den här skissen gjorde jag förra veckan och den är såklart mycket finare i verkligheten då jag var tvungen att fota den för att få in den i datorn och då blir ljuset konstigt.
 

How to stop a TAXI

Läste precis ut den här boken, sä jäkla bra och rolig!!!
 
 
Hehe nä jag bara skojar, det där är ju ett bokomslag som jag har gjort till en helt påhittad bok (jag som hittade på!). Men visst ser det väldigt "chick-lit":igt ut? Eller ska jag göra skyskraporna lite ljusare, lite mindra rosa?
 

American Autumn

Min kära vän Julia B skickade den här fantastiska lilla kortfilmen till mig idag. Älskar den! Lite Woody Allen, New York dinner-känsla över den och så är skådisarna så underbart söta och bra!
 
 

American Autumn on Nowness.com

 

Förövrigt har jag idag varit på Ikeamed plastisen Linnea och inhandlat diverse livsnödvändigheter som t.ex. doftljus, söta presentnamnlappar och isbitsformar formade som sjöstjärnor. Innan vi tappade bort oss i djungeln av diskborstar och pelare av nallebjörnar (blev helt attackerad, eller kanske mer överrumplad, vid barnavdelningen) åt vi såklart den obligatoriska talriken köttbullar, mos, lingonsylt och brunsås. Mums vad det smakade barndom!

När vi hade varit där halva dagen och därmed hade undvikt att plugga halva dagen så susade jag till ett nyt superduperfavoritpluggställe! Det är kaféet till Bonniers konsthall som ligger vid St Eriksplan. Där är det panoramafönster åt nästan alla håll och utsikt över vattnet mellan Norrmalm och Kungsholmen och de serverar te i skira glaskannor och de har gratis supersnabb WiFi! Jag blev alldeles till mig där jag satt med Mozart i lurarna och fingrarna steppandes över tagnentbordet på min silvertejpade gamla dator. Så bra det gick att plugga!

Nu ska jag gör det sista av seminarieuppgifterna (informationskompetens, yay), sniffa lite nytt doftljus och sen gå och lägga mig. Sussa sött!


Le Portefeuille De Mikaela

Nu har jag skapat en egen hemsida i WordPress!! Det tog ett tag men efter mycket blod (mens) svett (panik) och tårar (hacka inte lök vid datorn) så finns den nu uppe i den världsliga vida webben! Gå in på HÄR och checka läget!
http://imd.mikaelala.se/wp-content/uploads/2013/09/bloglovin1.jpg

Foxy nails

I förrgår målade jag naglarna! *Vem bryr sig* tänker du, men det kommer du snart få äta upp! Efter att ha min besatthet över rävar har ökat så har jag skrivit in sökordet "fox" i Pinterest's sökfält mer än en gång och senast snubblade jag över den här bilden:
Fox nails, would like dog instead maybe?
Inspriationen ledde mig till pyssel framför Family Guy och resultatet blev:
 
Så nu har jag tre nya rävkompisar att leka med!

Bird

Den här är till dig, Peter Larsson:
 
 

Animal farm

Idag har jag och min vän Jasmin serverat och hjälpt till på en dopmottagning på Djurgården i ett superfint hus från 1800-talet. Det var sallad, fläsfilé, champagne och kladdkaka och allt detta i världens solsken. Igår hade jag, Jasmin och Elin kräftskiva för oss själva och avslutade natten på säsongsavslutningen av Trädgården så vi var lite trötta. Min veckolånga halsont gick dessutom över i en rispig heshet iförrgår. På väg hem igårnatt kunde jag knappt säja hej så jag sa godnatt istället och somnade gott.
 
Just nu håller jag också på att somna vilket märks delvis på hur jag försöker formulera trevliga meningar här men det går lite sisådär. Voila liksom.
 
Jasmin njuter av solen på Djurgården.
 
Kräftskiveglada tjejer i hemmagjorda hattar (mitt verk).
 
 

Back to school

Sitter med korv och kolaglass i magen och försöker läsa en 13 sidor lång text om "Designing for pleasure" som seminariet på fredag ska handla om. Eftersom jag har skjutit fram denna stund så hemskt länge nu så känns det lite sent att sitta och läsa kurslitteratur på engelska. Ett tydligt tecken är till exempel att jag sitter och skriver här istället. Om jag bloggade mindre när jag jobbade kanske det berodde på att jag inte hade saker att skjuta upp.
 
Mina pedagogiska verktyg.
 

Arty swimming

I helgen fylldes Eriksdalsbadet här i Stockholm av mer än badbollar och speedos. Popaganda slog upp sina tält, fyllde poppkornmaskinerna och riggade scenerna och jag var såklart där. Det var helt fantastiskt och jag ficka se alla band jag ville se och de var så bra! Framför allt The XX, Hot Chip, Noah and the whale, Jens Lekman, Kate Nash, vilket nog är mer än hälften men ändå. Dessutom hade Stockholms konstsim herr uppvisning också vilket var ganska underhållande!
 
Mansben i luften.
 
The XX med tillhörande ljus-show.
 
Therese och Jasmin lyssnar på herr Lekman.
 
 

RSS 2.0