You just might get it

Jag är en sorglig figur. Saknaden av självdiciplin är enorm, till ingens stora förvåning. Ännu en dag framför datorn håller på att gå mot kväll. Idag skulle jag egentligen pluggat, precis som jag har lovat att jag ska hela veckan. Upptäckte däremot igår ännu mer att det är JÄTTEtråkigt att plugga. Jag vill inte. Ringde därför till min superambitiösa broder och talade ut om mina problem. Han tycker inte att jag ska hoppa av (vilket jag nästan har bestämt mig för nu) utan i alla fall gå på föreläsningarna och läsa kurslitteraturen när jag inte har något annat att göra. Jag ska nog göra så. Kommer dock inte genomföra hemtentan då jag saknar två böcker av fyra och man ska utgå från minst två.

I'm a failure.I cheated on the tests

Egentligen är jag nu på SOL och diskuterar hemtentan med mina gruppmedlemmar. Men vem försöker jag lura. Jag kommer inte åka dit idag, som jag hade planerat. Det började med att jag skulle ta på mascara men istället för att måla ögonfransarna så målar jag ögat och får väldigt ont. Sådana här missöden brukar gå över av att blinka några sekunder och sedan måla vidare på rätt ställe, men nej då. Det kändes verkligen som om jag hade en sten i ögat. Efter 5 minuters blinkande gick jag tillslut och tvättade ögat med ljummet vatten. Inte ens det hjälpte min hidösa ögonsmärta så jag ringde gruppen och sa att jag nog blir sen och frågade hur länge de är kvar där. Jag ska nu alltså ringa om jag blir bättre. Jag är bättre nu, känns ingenting i ögat längre, tiden läker alla sår som man säger. Däremot känns det inte bättre med plugget. Känns heller inte lönt att åka till universitetet för att komma i slutet av deras diskussion. Jag stannar hemma och pluggar istället.

Därför stänger jag nu av datorn, koncentration!

Come in to my bed

Nu ska jag snart somna. Jag vill sova nu, men känner att kvällen har mer att erbjuda. Det har den dock inte. Min mamma står och sörplar te i köket och jag tänker mer och mer på vart jag hamnar i vår, Paris eller Stockholm? Förmodligen Stockholm, det ska bli roligt, och inte roligt på danska då alltså.

Jag och Robert har även bestämt att vi ska göra ett klädmärke. Någon gång. Snart. Det ska vara snygga, lite preppy kläder, en känsla av gossip girl, har vi kommit fram till. Han måste bara läsa klart businesschool och så får jag väl knyta kontakter och lära mig mer om sömnad och teckning tills dess. Looking forward! Tänk vad häftigt det hade varit, jag blir helt lycklig när jag tänker på att det kanske faktiskt kommer funka! Wohoo!


Såg nyss klart Modehuset Chanel på svtplay, vackert värre. Efter att ha sett det så förstår jag hur en Chanelklänning kan kosta 90 000, det är faktiskt a piece of art. Tycker dock att sömmerskorna borde få mer cred än Lagerfeld, det är dom som gör allt.

http://eaesthete.files.wordpress.com/2009/07/block_chanel.png?w=430&h=568
Denna skiss är förmodligen inte gjord av Karl Lagerfeld då han inte kom till Chanel förrän på 80-talet, men han ritar fint.


BirthdayIdag fick jag ha på mig min klänning! Födelsedagsfin. Grattis!

BananasFinfina smycken, dock i en ouppnåelig prisklass... kolla in fler skönheter här, om du vill bli ledsen för att du inte är en Hollywoodfru.Hey rich girl

Jag sitter i soffan i vardagsrummet och försöker jobba med modigt.se, Carro sitter två meter från mig och leker på fejsbook. Vi har en givande konversation på msn samtidigt som jag lyssnar på the virgins och hon på maxïmo park med hörlurar. Hon sitter och nynnar mongoljud och jag är SÅ hungrig.

carolina säger:
my believes

mikaela säger:
i tell you everything i know, every little thing i know

carolina säger:
will make you drown


mikaela säger:
we walk around, pretending we're all grown up

carolina säger:
that youre just gooonna let it happen!

mikaela säger:
whyhy you're so stuck up!
borde vi inte äta lunch nu?Country road take me home

Jag vill tillbaks till Stockholm! Är helt såld på att föytta bort från miniLund i vår. Helst till Paris, men om inte pengarna och språket räcker får det bli Sveriges huvudstad. Allt är bättre än Lund.

CIMG2131 by you.
Visningsrummet på JUS med Idas tishor, så fint och så kul.

CIMG2130 by you.
Finns det hopp?

CIMG2134 by you.
På väg till Ciao ciao grande för att frossa dyr pizza, spilla läsk och hamna i paltkoma. Underskattat.

CIMG2189 by you.
Utsikt från Bastugatan by night

CIMG2180 by you.
Kassen innehåller min numera finaste klänning någonsin, förmodligen original couture från 60-talet. Jag ler varje gång jag tänker på den, tänka att ett tygstycke (käns fel att kalla den klänningen ett tygstycke dock) kan göra en människa så lycklig! Nästan löjligt.

CIMG2149 by you.
Och sist men inte minst mina trapphusehomies! Finn två fel.


Symbol for reality

Har precis kommit på att jag var på en informationslektion om biblioteket på SOL i onödan idag. Jag skulle egentligen gå på en sådan rundtur nästa vecka, najs. Jag tyckte att det var lite konstigt att jag inte kände igen en enda av de som borde vara i min grupp, men nu slipper jag alltså gå nästa vecka och det är ju inte helt fel!

En annan halvbusig sak är att jag har frossat choklad och popkorn ikväll, men bara som underhållning till underhållningen. Har nämligen haft en helkväll framför datorn och sett sånt som jag missat när det gick på TV, alltså Modehuset Chanel, True Blood och Roast på Berns. Väldigt underhållande faktiskt, och ännu mer uppskattat med några rutor mjölkchoklad och en påse poppisar. Jag sprang in i Jennifer på SOL idag, hon läser rysk kulturhistoria, och vi kom fram till att vi nog måste gömma oss när vi är 25+ eftersom det tydligen är då som ens ämnesomsättning blir sämre och det är den vi har klarat oss på i alla dessa dar. Vi får låsa in oss i en husvagn tillsammans och fortsätta våra osunda och dödligt härliga vanor tills fettet tar över och vi drunknar i varandras valkar. Ser fram emot det.Lekte även med Julie idag och fick höra om fina Leeds festival-minnen, ibland är det bajs att gå i skolan. Därför bestämde vi att vi skulle luncha vid universitetet någon dag så att även hon får ta del av alla vackra gestalter som där vandrar omkring, några omedvetna om alla drägglande blickar, andra mer än fullt medvetna. Det är dock en vetenskap som måste studeras på universitetet! (allt detta måste hinnas med innan min 25årsdag alltså)


Like the animals

Igår åt jag årets första och sista kräftor, ett väldigt saknat litet djur i min mage. Innan kräftorna fick festa loss i mitt innanmäte festade jag loss med Nina och co i fredags på KB. Det var väldigt mycket nöje och lite sömn i ny säng. Därför fick jag trappa upp lördagen efter hand med hjälp av vatten och bröd. Jag lekte lite till med min Nina och vi hamnade mitt i våra familjers gemensamma kräftskiva med himmelska vitlöksbröd och saftiga kräftor, som sagt. Sen skulle hon prata med pojkvännen på andra sidan atlanten så jag joinade killarna i köket och spelade kortspelet Swärje, väldig roligt faktiskt.

Nu sitter jag och lyssnar på Nina Persson med mina hundar medan solen bländar mig i ögonen så att skärmen blir svår att se.

Just det, jag är jätteglad idag! Hade jag nästan glömt haha. Jag har nämligen fått jobbet på H&M, som "vikarie" i deras vikarie-pool, riktigt jävla najs! Detta innebär att jag på en speciell webbplats kommer få kryssa i vilka datum och tider jag kan jobba och så ringer/smsar dom mig när jag behövs. Det i sin tur innebär att jag fortfarande kan plugga MKV på universitetet. Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram? Det undrar jag. Vi får väl hoppas på ingen!


Raincoat

Sitter och lyssnar på de ljuva tonerna från Vampire Weekends A-Punk kombinerat med ett ytterst ljudligt och inte alls särskillt diskret regnsmatter mot takfönstret. Det är lite mysigt men jag är hungrig och kan inte längre tänka ut hur jag ska göra med all kurslitteratur som jag måste skaffa på ett eller annat sätt. En av böckerna kostar t.ex. 845:- på den billigaste internetbokhandeln. Jag tror dock att jag har lyckats att lägga undan den på SOL-biblioteket till imorgon, yay! Är lite nervös inför imorgon, jag ska göra många läskiga saker. Först ska jag på studieinfo, sen är det föreläsning, sen ska jag kolla upp milliondollarboken i bibblan, sen ska jag vara pirrig med Nina. Det ska bli kalaskul!

Nu har spotify gått vidare till M79 och jag ska gå vidare till kylskåpet, eat your heart out!

http://www.brightestyoungthings.com/wp-content/uploads/2008/11/vampire-weekend-opt.jpg


Dressed for, what?

Är hemma från en härligt energisk halvdag i Svea rikes tredje största stad. Min ekonomi är nu sämre och min plånbok är 50:- fattigare, men besöket krävdes då jag skulle på jobb-intervju hos H&M där. Nu hoppas jag på ett positivt svar i början av nästa vecka. Det kändes som att det gick bra. Jag fick dem att skratta och det är ju inget att underskatta. Vill verkligen ha det där jobbet, hade varit som gjutet för mig. De ringde till Ida (en av mina referenser som jag lämnade) nästan direkt efter att jag hade gått. Hon smsade sen och sa att de verkade gilla mig, så snällt! Så det finns alltså hopp.

http://www.global-b2b-network.com/direct/dbimage/50070283/Fruit_Hard_Candy.jpgDessutom har min lilla karamell fått mersmak!

RSS 2.0