Mirror

Det gick mig åt huvudet.
 
 
 

Anné

För en månad sedan var jag med Julia i Paris och kalasade in det nya året. Det såg ut lite såhär.
 
Plugg på ett nytt favoritställe i närheten av kanalen St Martin.
 
Kanalen
Utsikt från Montmartre. Precis just bakom mig satt jag, Annika och pappa och åt lunch för två somrar sedan.
 
Julia på väg ner för berget.
 
Kanske Paris godaste lax-bagel med pommes och coleslaw på ett ställe vid Oberkampf.
 
Hög på lax.
 
Ett annat nytt favoritställe, La Favorite precis vid St Paul-metron, men ät inte där, gå dit för baren och atmosfären.
 
Seine.

I scream

I fredags var Elin hemma hos mig och tonade hår och gjorde mojitos. Det var en sån där väldigt bra fredag som bara dyker upp när man minst anar det. Dessutom blev jag väldigt fin i håret.
 
Jag har ingen bild på mojitosarna men Elin var hemma hos mig innan i veckan också och åt glass med chokladglass och polkakross och det blev så fint att vi var tvugna att fota det. Sen att det smakade ännu bättre än vad det ser ut var ju helt ok det också.
 
Glassbägaren köpte jag på min kära stadsmission för en femma och den mintgröna brickan är från IKEA för en tjuga.
 

Bureau

För några veckor sedan var jag inne Stockholms stadsmission nere på Hornsgatan. Jag brukar gå in om jag går förbi när jag är på väg hem från skolan för att se om de har fått in något fint eller praktiskt eller både och. Just den dagen hade de fått in en liten vit sekretär i nästan perfekt andrahands-skick. Så jag köpte den. Sådär.
 
Efter en regnig transportsträcka med bärhjälpten Julia B står den nu här inne hos mig och trivs.
 
 
 
 

Bar cart

Favoriter från min pinterest just nu:
 
.
The Beautiful Soup
Bar Cart
 
Jag tänker skaffa en barvagn och en nätkorg av ståltråd. Så är det bara.
 
Snart ska jag träffa mitt skönhetsorakel Elin Giczi och så ska vi tona mitt hår och dricka upp den sista glöggen från i julas. Tack veckan för att det är fredag.

Nowness

Min kära vän Julia B har så väldigt bra smak när det kommer till väldigt mycket, tex inspirerande sidor. Hon tipsade mig om sidan nowness.com som dagligen lägger upp nya, aktuella saker som händer inom kultur, mode och media och framför allt sådant som man kanske inte hade hittat eller fått veta annars.
 
Jag hittade en mini-film från 90-talet med supercoola Chloë Sevigny. Den är väldigt snygg och rolig på samma gång. Inte clown-rolig men söt-rolig.
 
 

Hey

Nu är det så att jag inte tycker om windows 8 särskilt mycket. Bilder och foton hamnar på fel ställen och det går inte att ansluta minneskort till datorn så jag måste skaffa en sladd till min kamera för att få över bilderna som sitter gömda i den. Därför har mitt bloggande blivit lidande. Det är nog en liten lögn i och för sig. Jag har inte varit så sugen den senaste tiden. Har varit i Paris, examinerat första terminen i skolan, haft lov och inflyttningsfest och sådant som har prioriterats högre. Jag kan iaf meddela att jag har det bra och trivs väldigt bra i allmänhet just nu, förrutom att det är intorkat vin på stolar, bord och golv i hela lägenheten och att jag inte har någon mat hemma. Så förutom de små, lätt åtgärdade, petitesserna så är jag på topp!
 
Utsikt från lägenheten jag och Julia bodde i i Paris.
 
Igår var jag på Säby med Linnea och åt lyx-brunch, vill göra det varje dag. Vi åt laxmackor, skagenröra, äggröra, ceasarsallad, plättar med grädde och säbys egna prisbelönta hallonsylt, melon, kycklingsoppa och chorizo, bland annat. De hade även en smoothie med bär och vitchoklad-kross, så väldigt gott! När matkoman äntligen hade gått över i rastlöshet åkte vi till Värmdö marknad och shoppade på Ö&B. Jag blev med mopp och Linnea hittade sin nya bästis skurborsten.

RSS 2.0