Fan

Sprang precis till pendeln för att åka till skolan. Vem ser jag då springandes mot mig om inte den store Emil Jensen! Jag sträckte upp handen för en vinkning och sa "älskar ditt jobb!" när han hastade förbi. Han stannade till och sa "oj tack!" och jag sprang vidare med ett leende. Raspberry cave

Efter att ha vaknat med världens värsta träningsvärk från midjan och nedåt blev jag påmind om vikten av att stretcha efter ansträngning. Jag har börjat träna till youtube-klipp som en viss Tiffany Rothes lägger upp och som tydligen är jättejobbiga (enligt mig i alla fall). I förrgår gjorde jag hennes "mountain climber"-pass och idag känns det snarare som att ett berg har fallit på mig än som att jag har bestigit ett. Det måste dock vara ett bra tecken, "pain is just weakness leaving the body" heter det ju.
 
Förutom att träna hårt så har jag pluggat (vilken tjej va!). Igår avslutades nämligen delkursen informationsarkitektur så jag åkte hem till Julia N vid Skanstull och firade med kakbak och bästismys.
 
 

Monstera mother

Äntligen har vi fått solsken i Stockholm. Både igår och i förrgår kändes det som högsommar och man kunde går omkring i shorts och tisha utan att frysa. Eller i alla fall långbyxor och öppen vinterjacka. Kändes som solig februari, vilket det faktiskt var, så inte särskillt exotiskt men ändå, sol liksom!
 
Dessutom hade jag finbesök av min kära moder i helgen. Vi gick på bio, solpromenader, museum och blomstersshoppade. Jag fick världens finaste växt som jag har velat ha så hemskt länge, en monstera. Den står nu i vardagsrumsfönstret och myser.
 
Large indoor plants as key decor pieces for a refreshing uplifting feel.
En dag kommer min monstera vara lika stor som den här!
 

Olympic fail

Idag snöade det igen, precis två timmar efter det att jag fällt kommentaren "nu är det ju nästan vår på riktigt". Jag och mina kursare satt på 7de våningen i skolan och kollade ut över ett extra trist Huddinge. 


Storytelling

För att det är kul att hitta på saker så tänkte jag nu använda en teknik man använder sig av som informationsarkitekt, nämligen storytelling. För att beskriva en bild (som räknas som information) så skriver man en liten "historia" om vad som syns på bilden på ett intresseväckande sätt.
 
Untitled
I just precis detta ögonblick är det kanske exakt femton personer som får en orgasm, men från den lilla vindsvåningen syns bara duvblåa takryggar och dess tusentals skorstenar. Som en gigantisk påminnelse sticker Eiffeltornet upp som en fallussymbol ur den ogenomträngligt gråa massan som kallas Paris. Under träden på boulevarderna pissar hundar på lyktstolpar och bajsar på trottoarer. Någon olycklig råkar hasa hälen i korven och svär något om skit på franska. Bakom fönstrena sitter kvinnor, män, barn och gamla (som om de inte räknades till kvinnor och män) och har för det mesta en alldeles vanlig halvsolig dag i romantikernas och hundskitarnas huvudstad.

Stud

Vi har precis börjat med ett projektarbete i skolan, i kursen informationsarkitektur, vilket är kul och tråkigt på samma gång. Det roliga är att jag är i min favoritgrupp och det tråkiga är att ämnet är ganska tråkigt.
 
Igår hade vi vår första pluggdag och gjorde bamsebrunch med cupcakes, pannkakor med blåbärs och hallonsylt och grädde, bruschetta med avocado och förlorade ägg. Vi klarade av ungefär en timmes effektivt pluggande och ungefär fem timmars effektivt lagandes och ätandes av mat. Så blir det när man är tvungen att göra card sort, site maps och hierariska informationssystem. Heja maten!
 
Ena hälften av gruppen, Julia och Ida.
 

Down in the kitchen

Efter jul kommer påsk och där emellan städar jag undan pepparkakshus och juläpplen. Så nu ser det ut så här i min fönsterkarm i köket istället. Korgen kommer från H&M home, krukan från Granit och ljusstakarna från Systembolaget.
 
 
Dessutom har jag skruvat ner två skåpsluckor så att man kan se vad jag har i skåpet. Lite finare och personligare. Jag satte in ett fint tyg längst bak också för att se hur det blev och det blev ju ganska bra, tycker jag i alla fall.
 
 
Glasen och glassbägaren köpte jag för en femma styck på stadsmissionen här om veckan.

Blobb

Min dunderförkylning som härjade i fredags har nu försvunnit och övergått till en liten muskelryckning i högra ögonbrynet som jag inte riktgt kan skaka av mig. Fram tills nu har jag suttit och skrivit om "Collective wisdom" och annan skit. Det är inte skit utan ganska intressant men jag är så trött att min hjärna känns som en liten slajmig klump som liksom trycks ner av jordens dragningskraft (heter det gravitation? Ja du ser, så trött) så mycket att jag känner det kalla tomrum som skapas ovanför den. Det jag behöver nu är glass och ett kort avsnitt av någon rolig serie. Jag har ingen glass. Kanske orkar fixa serieavsnitt om jag har tur och inte somnar på tangentbordet nu.
 
Det braiga med uppgiften jag har suttit med är att man i stort sätt analyserar sociala medier utifrån olika grejs och jag valde weheartit. Så jag har ju egentligen bara suttit och tittat på karuseller och sockervadd mellan skriv-varven.
 
 
beyourself
 
Lyssnar dessutom på mysigaste pluggmusiken, "Pachelbel canon and gigue in d major" (orkar inte översätta till svenska). Väldigt sövande om man vill det.

Jail

I lördags var det mini-förfest hemma hos mig med vin, dumlesnacks och melodifestivalen surrandes i bakgrunden. Vår plan var att hinna till Marie Laveau innan elva eftersom det är gratis då, om man lyckas komma in innan elva alltså, men kön var för lång och vi som tyckte att vi var i god tid hade bara 4 minuter på oss att övervinna kön och tiden. Det hände ju inte, så vi gick 50 meter längre ner på gatan till Häktet och drack öl och hade det minst lika roligt för det.
 
Sen råkade vi hamna på McDonalds med chilli cheese och pommes. Elin och Therese var nöjdast i stan.
 

RSS 2.0