Bad cologne

Att äta varm gröt inne när det är 22 grader ute i skuggan, att sy för små bröst till en antik klänning, att lyssna på "big girls don't cry" och känna lukten av sommargrill, att sjunga sanningen till felplacerade getingar, att vilja gå promenad men inte ha orken i benen, att inte sola för att det är för disigt och blåsigt trots de 22 graderna. Så summerar jag dagen, som än inte är slut.


Two front teeth

Åh herre min gud! Nu är det vår på riktigt ju! Har solat tre dagar i rad nu och faktiskt bränt mig en gnutta på ..... hmm..vad heter det som är ovanför bysten och under halsen? Det är i alla fall oerhört skönt med sol, och med känslan att man bara kan ligga och steka. Känner sig nästan som en liten korv över en lägereld; avlång, stilla och så varm att man håller på att spricka. Jag ska alltid vara korv.

Förutom den ofrånkomliga vårkänslan så är det lite tråkigt just nu. Jag borde skriva ett arbete om bananplantage, ska vara inne i morgon och jag har inte börjat. Det sorgligaste är att det är mitt sista arbete EVER! Vi har inga prov eller arbeten kvar efter denna vecka. Det är lite sjukt, mitt sista skolarbete i hela mitt liv och jag ligger i trädgården och solar. Illa! Skärpning krävs med det samma!

PS. den lille spanska pojken är lagom tråkig och uppskattar män som Goethe och Oscar Wilde, samtidigt som han tror att han är bättre än alla andra för att han är djup och läser mörk poesi. Vem i hela fridens namn läser deppiga saker frivilligt när man kan lyssna på Corinne Bailey Rae istället!? DS

It's a fashion thing

Påsklov! Wohoo tycker jag, trots att jag fortfarande tror att det är skola imorgon (kan bara inte släppa det). Imorgon ska jag gå påskkärring med Nina och Carolina, det ska bli roligt. Hoppas vi tigger åt oss mycket godis! Hoppas inte att det bara är senila gubbar  hemma som ger en en clementin var, eller värre; en femma att dela på... jag ska ha på mig min rutiga sjal, en lång, rynkad kjol och ett par äppelröda kinder med överdimensionerade oranga fräknar som glasyr. Knepet med en full påskkärringkorg när dagen är slut, är att le mycket, väldigt mycket.


Brittiska Vogue april 1999


Så hade det nog låtit om det hade varit för tio år sedan. Eller gick man påskkärring då? När slutade jag att gå? Hmm, får ta mig en funderare.

I och med påsken, sprängfärdiga knoppar och bikinisolning blir detta årets första vårinlägg! Jag har inte riktigt känt att det har varit berättigat att sätta den ettiketten på min inlägg innan, men nu är det dags! Hejdå vinter och godmorgon vår!

...men kom ihåg, det som göms i snö, kommer upp i tö...

RSS 2.0