I have a flare for the dramatic

Efter en riktigt god och höstig gryta med Maria och lite uppfångning av tiden som har gått så sitter jag nu i soffan och smaskar godis. Har tittat på SATC och försöker streama Gossip Girl, sista säsongen, första avsnittet. Det går sådär men det är det värt.

http://seat42f.com/images/stories/tvshows/GossipGirl/Season4/S0401/blake-lively-serena-gossip-girl.jpg

 

Jag borde ligga i sängen och sussa sött men skype är en farlig drog och Gossip Girl har blivit min vän.


The giant

Grattis på namnsdagen Mikaela!

Tack, jag har njutit av min dag. Först gick jag upp tjugo i sju efter fem timmars sömn föra att knega på H&M, efter jobbet ville jag shoppa men stoppade mig själv vid deodorant på grund av ekonomiska orsaker. När jag står i kön till kassan ringer min andra arbetsgivare och berättar att jag måste hämta en magsjuk kille på dagis och släpa med hans bror i kylan för att inte smitta ner resten av de, enligt mig, redan, om inte sjukt så sjukligt snoriga och slämmiga dagisglinen. Sånu sitter jag och känner mig bacillig och klibbig. Ska duscha snart.

Får lite ögongodis genom Marc Jacobs kollektioner och blir ännu mer sugen på att klä på mig lite i höst. Mer kläder gör ju bara vardagen lite roligare.


Hotel song

Sitter och lyssnar på en av Regina Spektors, enligt mig, bästa låtar och blir glad och nynnandes.

 

I november åker jag för första gången i mitt liv till en ö som kallas Brittanien och den stora staden London för att leka med en av de finaste vännerna som finns. Det ska bli riktigt roligt och jag ska bara ha på mig snygga och fashionabla kläder hela tiden. Julia ska ta med mig till de coolaste områdena med musik och mode-folk. Då måste man ju passa in.

 

Jag lånade Solsidan-boxen av min kusin och har börjat plöja genom den nu. Nästan pinsamt vad jag blir glad av den serien, ler med hela ansiktet vid ungefär de första sekunderna av varje avsnitt. Det som gör den ännu roligare är att jag bor i närheten av Solsidan, typ, och att paren i serien påminner om några trevliga typer som jag känner. Nämner inga namn.


Celebrate good times

Ute är det hela staden stormar så jag sitter inne, lyssnar på radio och köper flygbiljetter till London.

Igår var jag på kalasmiddag på Koloni i Duvnäs. Det var min kusin som firades och det var riktigt mysigt och gott. Efter den goda och trevliga lunchen åkte vi tillbaka till huset och smaskade tårta och bullar som aldrig förr. Min släkt är väldigt fin och jag är glad att jag bor så nära några av dem i alla fall.

Stockhom har alltid varit staden där de stora kusinerna bor. När jag var liten och familjen bilade upp från Lund var Stockholmssemestrarna alltid lika med finfina sommarminnen. Minnena flyger runt i mitt huvud som små lätta sommarmoln oh jag kommer att tänka på att gå och inhalera gammalbåt-lukt på Vasamuséet, titta på äpplen i Rosendals Trädgård, hoppa studsmatta i Kungsträdgården, bada i bräckt vatten, trängas i dansen på Allsång på Skansen, köpa kinaskor på Drottninggatan, låta kreativiteten flöda i Kulturhuset, titta på prinsesskronor i skattkammaren och leka påven bannlyser med kusiner i hotellträdgårdar.

Nu har jag kalasat loss på egen hand i storstaden och roffat åt mig egna, nya fina minnen. Jag funderar på om de här kommande månaderna är slutet på mina Stockholmsminnen eller om detta året bara var en uppvärmning för längre fram i livet. Bara tiden kan berätta, som man säger i England.






From the city

Jag sitter i pyjamas och äter riskakor med ostsmak, något av det godaste som finns tror jag. Just nu i alla fall.

Jag ska snart bli en liten kall boll för upptining i min mjuka säng med mitt mjuka täcke. Mina fingrar är lite stela och kalla efter min första riktiga höstpromenad inne i stan. Turen gick från Slussen till Odenplan till Sergelstorg och mycket där emellan. Jag och min kompis skulle egentligen sätta oss på ett café men det visade sig vara ganska svårt när alla stolar var upptagna. Utan värme kunde vi dock inte gå runt och bestämde oss därför för lite take away från 7eleven på en blåsig bänk i Spökparken.


Om det var spökligt? Inte så värst.


Vi valde vars ett Strindberg-ord på Drottninggatan.



Och ett tillsammans.
En fin bakislördag som började extremslött med godis och The City och slutade med fint sällskap och mysig höst.


Air guitar

En öppnad sillburk från juli, hallonsylt, utgången mjölk, gammal vitlök, ost och smör. Jag måste verkligen gå och handla. Inte konstigt att jag är hungrig när till och med mitt kylskåp är det.



När Julia var här i lördags gick vi till Fotografiska och trängdes med alla andra dyngsura människor som mest var ivägen. Sedan gick vi och åt riktigt mumsiga crêpes på det erkända och ökända stället vid Mosebacke torg. Efter det blev det ett lite mer klassiskt kafferep på Muggen. Resten är ju historia, väligt fin sådan.

The day you... were born!

Nu är jag inte längre en tonåring. Det har jag annars varit i sju år vilket är en väldigt lång tid, faktiskt en hel livstid för en hel del små människor.

När jag var liten/mindre/yngre tänkte jag att man är väldigt vuxen när man är 20 år men jag har nog tänkt om nu på senare tid för jag känner mig varken särskillt vuxen eller barnslig. Jag är väl lite som Britney sjöng, I'm not a girl, not yet a woman. Hon syftade väl i och för sig på pubertala, outvecklade, jag-försöker-hitta-mig-själv-tjejer i tonåren. Det där är ju inte jag längre. Jag vet vem jag är och gillar läget, och så mycket pubertet är jag nog inte i heller. Det sägs ju att brösten slutar växa vid tjugoårsåldern så till och med det har jag nu vuxit ifrån.

Vuxen. Jag tror jag bestämmer mig för odefinierbar.


Födelsefint och födelsegott.


https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/cimg5499_108604952.jpg



Igår köpte jag i alla fall min första flaska vin på systemet. Jag blev grattad av hela kön (två män, 50+, som berättade att även de hade gått och shoppat loss på systemet när de hade fyllt 20, söta) när kassörskan förstod vilken dag det var för mig. Efter min första egenköpta systemetkasse gick jag och köpte födelsedagsmat; sushi. Sedan rullade kvällen på med tårta och uppdrickning av vinet inne hos min fina stor-kusin i huset, riktigt mysig avslutning på en fin födelsedag.

Apple snufkin

Har precis haft minikalas med mycket tårta och mycket brownies. Nästan allt är slut så jag är väldigt nöjd, det måste väl ändå vara den bästa av recensioner.

 

 

Igår firade jag mina nästan 20 år på jorden med min fina vän Jules med vin, hallonsylt, bästa dåliga-förfest-musiken och utgång på favoriten Strand. Sådan väldigt rolig natt det blev.

 

 


Happy dog

Jag vill ha mat, har ont i huvudet och måste städa. På söndag ska jag ha kalas så idag bakade jag brownies och handlade grädde och tårtbotten. Där emellan lekte jag och mina kompisar lite med lego och pussade hundsvans.

Nu tänkte jag att jag skulle ta itu med min Sorbonne-ansökan och först ansöka om lite studiemedel men det tyckte inte CSN. Fick bara en gul varningsskylt och en massa onödig text, och så det här: (Felkod: ssl_error_handshake_failure_alert) Vem sa att jag ville skaka hand? Klart det misslyckades, är inte på hanskakarhumör.


Min TV är fin i alla fall.


We should go home together

Kan det gå fel med både sjömän och pin-ups i en och samma video? Tror inte det. Låten hade ju passat perfekt till min lilla spellista.




Galet underbar eller underbart galen? Förmodligen både och.

She knows the next thing to be played

Sitter och lyssnar på spotify med mina nya duktiga högtalare. Mina hundar var helt snurrigt fina och söta men inte så mycket i ljudväg i slutet. Den ena hunden glappar i gumpen dessutom.

En av mina favoritspellistor är på ett så banalt musiktema som sex. Du vet, det finns många låtar om kärlek, bra kärlek och riktigt rumpsugande dålig kärlek och så finns det låtar som bara handlar om att få lite kärlek, sådär när man inte vill ha något mer. Tänkte därför ge dig lite kärlek: Forget it let's get laid. Du undrar om jag är ironisk? Det kan du få fundera vidare på.

http://hd.se/multimedia/dynamic/00464/Bea_Szenfeld-Sur_la_464030d.jpg

Bild från Bea Szenfelds kollektion Sur La Plage.



State of mind

Jag är i Lund! Får god mat, tårtor, presenter, säger hej så länge till en av de finaste, går på bio, byter kläder bakom en kyrka, blir insmusslad på nation och allt det där, du vet.

Ace of spades

Jag skulle hitta på något med mitt gigantiska kortspel från Tiger och bestämde mig för att göra ett korthus på TV:n. Jag kan ju avslöja att det är svårt att göra korthus, trots att korten är enorma och trots att man använder tejp... det slutade såhär:


Skojigt med tjockisteve ibland.

 

Så nu har jag satt lille Herr Kanin på en hög med kort och satt två kort bredvid teven istället, bättre än inget!

 

På fredag kommer jag till Lund för att ha en riktigt kalasig helg. Mys helt enkelt.


Jealous girls

Sitter och lyssnar på en spellista från en några år gammal mix-skiva, det känns bra. Jag fick nog skivan i ganska bra tider eftersom jag bara blir glad när jag lyssnar på den.

Mina minnen är väldigt mycket kopplade till mina sinnen. Det är bra om man vill känna sig glad och så, men inte vet hur, då är det bara att gå tillbaka i tiden och komma ihåg när du mådde som bäst sist, ta fram musiken och parfymen som var med dig och låta léendet komma.

http://lookbook.nu/files/looks/large/783511_stripes_and_bow.jpg?1283773277



I förrgår kalasade jag på söders ölhak och slutade på favoriten Strand där natten sparkades av med rundpingis och dans. Riktigt roligt och jag är lite mysglad över att det är höst, faktiskt.

Paper couture

Jag har nog blivit smittad. Tänk att så små människor kan ha så mycket snor och förkylning i sig, otroligt. Barn är inte riktigt människor, jag håller med Beppe Wolgers, barn är ett folk och dom bor i ett främmande land.

Visste du förresten att Björk vann Polarpriset? På galan hade hon på sig en skapelse av Bea Szenfeld, helt gjord i papper, från Beas senaste kollektion du vet.

Bild: Expressen

Snot bowl

Jag vet, tack, gillar också rubriken. Känner mig lite som uppsamlingsplats för snor just nu, och de senaste tre dagarna. Inte mitt eget snor då, nej, nej. Vad sägs om en två-årings och en fyra-årings slämmiga snorrännor mot din koftärm? Ja du får tänka lite på det, kom tillbaka när du har bestämt dig.

Nu vill jag bara vara i solen, ha på mig simfötter och titta ner i ett turkosblått djup av förväntningar, äventyr och lycka.


Bild från Bea Szenfelds kollektion Neptunes Daughter s/s 09

 

Det är storm ute.


Not a festival

Några bortglömda bilder från min syskonkvalitetsdag i Malmö. Min brors lägenhet är mysig, speciellt med South Park, Carro, Elin och broren själv.

Kylskåpskonst. (James Dean är från mig faktiskt).

På väg till kylskåpet med två syskon.


Fina bror och fina Elin. Rumpbit?

RSS 2.0