Sea lion

Nu har besöket åkt men det dröjer inte länge tills nästa gäst anländer. Det ska dammas, skuras, putsas och sugas innan så att nästa blir lika glad som förra.

Åt bullar inne hos kusinen och killarna innan med mor och syster vilket var supermys och supergotte. Sedan spurtade de iväg till centralen och jag stannade i Storängen och tog lite bilder på nya kläder. Har ansökt om ett medlemskap på Lookbook.nu efter att ha surfat där med sötnöten och blivit inspirerad. Var bara tvungen att ta lite fina bilder efter det. Sedan ritade jag två händer och åt en ostmacka. Precis som en söndagkväll ska spenderas alltså.


sjöman by you.

Sju sjuka sjömän sköttes av sjuksköterskor på skeppet Shanghai.


SoFo and Beyond

Shopping söder om Folkungagatan när den är som bäst, alltås innan man har varit där för många gånger och när man är där med sin söta secondhandsugna syster (och mamma). Var på bl.a. Lisa Larsson, Tjallamalla och Beyond Retro och hittade nya kärlekar. Jag hittade t.ex. mina sedan länge efterlängtade vita bilhandskar samt en A-formad 60talsklänning och syrsan hittade en svettstinkande sailorchic tisha på Sthlm stadsmission och en smaskig muffintisha på Monki.

CIMG3469 by you.

Nu ska vi till Forum och sedan kanske kusinfika.


Expecting a visit

Vill bara ropa lite till dig att nu är mitt internet hemma! Oerhört härlig känsla att sitta i sin egen soffa och surfa på trådlösa vågor. Då blir man så här glad:



Min mor och min syster är här och lever loppan med mig i storängen, yay! Idag är jag en trött underhållare dock, gick upp halv sju imorse för att lämna bebisar på dagis.

Nu måste jag stoppa något i magen för att orka allt ståhej, bye!

Win cover

Ständigt detta OS. Snart måste det vara slut, Sverige har ju fått tonvis av ädelmetaller redan. Har de hört om något som kallas att dela med sig?

Hur kan en australiensare ett OSguld i speed skating? Jo, såhär:


My straw

Sitter och är helt tom i bollen. Vill inte säga att bihåleinflammationen är tillbaka men kan inte säga att den inte är det, ack denna ovisshet! Idag har jag tagit en andrahandsshoppingrunda med Maria på söder. FYndade inga speglar för 1600:- eller stolar för 2100:- så när Maria åkt till jobbfix köpte jag en tröja på Monki för presentkort. I helgen ska jag ta med en liten tjej på utflykt till de allra delikataste secondhandbutikerna i stan, då tänker jag fota allt jag missade idag, fick inte med mig kameran. Det finns så mycket fint att titta på överallt. Antingen ute bland människormyller och 1800talshus eller inne i små vintageskattkammare.

I söndags lekte jag med Helly på Gallerian. Vi provade fina och mindre fina plagg på Oasis. Jag kände en enorm partypepp och började ta lite discosteg (lite är kanske att underdriva) i provrumskorridoren, vi var ju ensama. När Helly sedan ska betala för sin klänning i kassan ser vi en övervakningsteve bakom expediten som visar, ja just det, provrumskorridoren. Då dansade vi snabbt vidare till Topshop.

CIMG3438 by you.

Här blev det direktsänd discodans.


När mörkret föll med temperaturen åkte vi till Marias lägenhet och myste med mat, prat och Sex And The City. Obeskrivlig fysisk kyla samt obeskrivlig mental värme.

CIMG3447 by you.

Bara för att det blev en riktigt geggig närbild på maten, som var väldigt god!


CIMG3417 by you.

Lämnade tillbaka galgar på Tjallamalla som bellaobastian hade lånat till Rookiesveckan för jag är en snäll tjej.


Pretty random

Sitter och passar kläder och representerar Pyken på Galleri SO, Kungsträdgården. Det är roligt och alla designers är så himla trevliga, ingen back stabbing eller sneda blickar utan bara värme (trots snöstormen) och härliga människor. Igår var kulturministern här men tydligen var inte Carolina Gynning fin nog, ministern gick bara förbi och sa inte ens hej. Vad hände med demokratin?!

Jag missade största delen av VIPminglet igår, därmed den manliga modellen i Pyk-kläder, lite besviken men modeller försvinner ju inte så...

CIMG3414 by you.

Idas gigantiska affisch och Cia Jansson som mask och silkeslinne till höger.


CIMG3410 by you.

Backstage.


CIMG3408 by you.

Baksidan av en Pyk-jacka, känns ju som en lundastudent right?

CIMG3398 by you.

Modell testar vilken outfit hon ska ha när minglet börjar.


CIMG3394 by you.

Supersöt Ida tuggar äpple och Hedwig tittar på.


CIMG3386 by you.

Klädställ och lookbookbilder


CIMG3387 by you.


Lookbookbilder på golvet.

Nu ska jag försöka sälja Ida Pyk.

Marry me!

Igår var det mysdag och kväll med Helly och morötter. Utflykt i området på dagen (vi blev båda förundrade över glassiga villor eller minimansions) och Scissorhand och de alltid älskade vännerna Ben och Jerry på kvällen. Sen åkte hon uppåt men returnerar på söndag för att göra stan.

Idag har varit galet flängig. Var på galleri SO i Kungsträdgården kl 08.20 för att förbereda Ida Pyks showroom för rookiesjuryn. Allt blev fint i tid och Ida blev nominerad vilket var målet, så YAY! Vi hade roligt tillsammans Ida, jag och mina assistentkompisar Kajsa och Hedwig, fina flickor. Flängigheten har berott på mitt barnflickejobb, var tvungen att åka och hämta kids och passa i två timmar och sen åka tillbaka till utställningen, goodiebags och champagne. Imorgon ska du komma och titta på Idas nya kollektion mellan 12.00-18.00, så kan vi leka.

Affischen som hängde bakom vårt stånd. Bild lånad från Ida Pyk.


Facefinger

Har fått meducin! Tänker bli frisk nu, och ändå kanske ta ett glas med Helly och Maria när dom kommer. Frågade först kusin (som är med i MENSA så hon borde ju veta det mesta) och apotekaren om jag dör av ett glas med alkoholhalt och det tyckte de inte, inte penicillinet heller.

Idag är det Valentinedag och jag trodde det skulle märkas mer i.r.l. än vad det gjorde. Skulle gå in iTelenors butik på Forum för att få ett chokladhjärta, vilket hade utlovats genom ett sms men jag kände mig väldigt malplacerad då den enda personen i butiken var en som jobbade där och hon stod och läste tidning. Jag kände dock att jag inte kunde gå därifrån utan den utlovade chokladen (min näst bästa vän nuförtiden, efter TV:n) så jag frågade framfusigt var den fanns. Oj, sa hon, gick in i personalrummet och hämtade en liten korg med röda, folieinklädda små hjärtan. Tack, sa jag och stoppade ett hjärta i jackfickan. Sedan köpte jag ett vaniljhjärta och en ost på Coop och traskade hem i snö och bihålevärkar.


Detta väntar när jag kommer tillbaka till stugan (har fortfarande inte fått internet dit så sitter som vanligt i husethus).


Wish for lace

Ny inköp och gammal sjukdom. Bihålorna har tydligen inte gett sig, efter tio dagar av pillerknapring får jag ännu en gång ont bakom kinderna, jippie! Tänker avboka mitt H&Mpass imorgon och gå till närakuten istället. Jag som vill ju ha cash! Är iaf glad att jag shoppade när jag kunde, finfina saker dessutom och lite djuriskt från H&Mhome till och med.

brapearl by you.

Mina nya saker och några gamla

CIMG3333 by you.

Leopardmönstrad handduk från H&Mhome, köpte en badrumsmatta också, rauwr!


torntrosa by you.

Berlockhalsband från Meloa

CIMG3317 by you.

Wishbonehalsband

CIMG3309 by you.

Byxdress, blus och mockaskärp. Ska jag behålla skärpet? Det är fint men det kanske finns lika fina billigare, kostade iofs bara 150:-...

Pigg

Jag är allt annat än pigg, på svenska. Gick upp 06.00 idag (!). Sist jag var vaken så tidigt hade jag inte gått och lagt mig, om du förstår vad jag menar. Har druckit (tänkte precis stava druckit till druckigt, gäsp) två koppar kaffe och en kopp te idag och jag är inte kaffemänniskan. Nu ska jag gå och lägga mig efter ett lagerpass på H&M, shopping för höga summor (egentligen inte jättehöga, bara lite), barnhämtning (Acnes fru hämtade samtidigt) och snack med kusinvitamin i hushuset. Imorgon ska jag kanske hämta Ida Pyks gamla kollektion på PUB och gå och skriva ut etiketter (stavade nu etiketter etticketter) till tags. Ska bli spännande att se den nya kollektionen nästa vecka, och att Helly kommer på besök! Kanske bryter jag min vita, torra, nyktra huvudstadsprofil? Och nej, det är inte festen jag ser fram emot utan festen med Helly. Så, nu slutar vi disskutera alkoholvanor (varför lägger jag fram hela grejen som om jag var föredetta a-lagare?)

Från min hejdå-tebjudning med cupcakes



Boring

När jag går in på en blogg för att snabbt kolla det senaste så blir jag ganska besviken när jag ser att bloggaren har skrivit ett oändligt långt inlägg, man orkar ju inte läsa allt, det finns annat att hinna med på datorn också och min dyrbara tid vill jag inte slösa på en massa onödig och för mig ointressant babbel. Så har jag börjat känna om min egen blogg och för det ber jag om ursäkt. Förlåt för långa inlägg men jag hoppas att de inte är ointressanta.

För att göra detta inlägg lite mer intressant lägger jag in denna dansstund från So you think you can dance, Lykke Li!

 


What a handsome face

Den här är för dig Bentebent ♥ (alltså den långa smala utan gaser i magen)


You're out

Idag mår jag nästan primaballerina, allt är ju relativt men bihålorna bekämpas stadigt. Har fått veta att jag ska hjälpa Ida Pyk igen, mellan den 18 -21 februari inför Roockies sammarbete med Moderådet bl.a.. Det gäller pressvisning för hennes nya kollektion, showroom i några dagar, VIP-mingel och deltagande i Afterparty– Fashion Thursdays på Café Opera. Yay! Jag har pendlat lite i humör på grund av det här då jag mejlade Ida i förra veckan och inte fick något svar så jag tänkte att det var som Heidi Klum säger "In fashion, one day you're in, and the next day you're out", mem sen mejlade jag henne på en annan adress och nu är allt fixat. Hon hade tydligen lagt ner sin gamla mejladress. Så nu känner jag mig redo att möta världen igen, frisk (nästan) och full av modiga upptåg!

Dessutom fick jag nyss reda på att mitt grannskap är minst sagt duktiga. När jag ska hämta kidsen på dagis går jag alltid förbi en gigantisk stenvilla med mur och fet tomt, där bor Café Operas ägare. Jag går vidare och på min vänstra sida ser jag en till stenvilla, där bor Acnes grundare Jonny Johansson som är gift med Café Operas någonting, tror det var restaurangchef eller liknande. Jonnys son är lika gammal som den äldsta killen jag passar, samma dagis. Gissa om jag ska lämna och hämta samtidigt som Acne! Kanske blir ett och annat barnkalas också, hoppas kan man ju. Ska se till att ungarna blir bästisar...

"Råkade" gå in på Café Operas hemsida och fick då syn på det här:

"Cafe Opera & Operakällaren presenterar nu i samarbete med Home Safely Stockholm möjligheten för dig att njuta av en trevlig middag för att därefter bli hemkörd i din egen bil. Boka din chaufför under kvällen och åk sedan hem säkert på önskad tid."  Källa http://www.cafeopera.se/page.asp?pageID=1705 

Maria, vad säger du, något att utnyttja när du kommer upp?

Måste bara visa denna också, kissar på mig av skratt.

For generations

Fjärde dagen av penicilinbehandling och jag känner mig faktiskt lite bättre, dock inte frisk. Det känns som om slemmet har flyttats från näsan till halsen, inte coolt. Har blivit lite rädd för nässpray också sen jag fick höra att vännen Mia blev beroende vilket ledde till näsblod och när hon väl lyckades sluta överkonsumera den svidande vätskan blev hon helt igentäppt. Jag håller mig därför till de 3 tillåtna gångerna om dagen, fast jag skulle behöva fler duschar.

Blev väckt av farmor halv tolv idag vilket kanske var bra då jag nog hade sovit hela dagen annars. Jag fick höra om hur det var att ha bihålsinflamation på 40-talet. Farmor fick ingen penicilin minsann utan var tvungen att komma till doktorn flera gånger för att suga ut varet ur bihålorna, yay! Är därmed glad att jag lever på 10-talet.

Fick för någon dag sedan ett vykort från Julie med lite Dali på, väldigt uppskattat. Det står nu lutat i mitt fina fönster tillsammans med fotot på oss båda, en regning dag i Köpenhamn, som jag fick i studentpresent (fotot, inte dagen). Blev glatt överraskad då jag inte hade sagt min nya adress till henne, men går man på Spyken och har min käre fader som lärare är det tydligen inte så svårt att få den ändå.




En svinsnygg illustation följde med på kortet. Den är till hennes projektarbete som är att göra ett urval av Shakespeares verk i barnboksform, ska bli spännande att se resultatet!


Hard to work hard

Klockan 07.56 vaknar jag och ringer till vårdcentralen, jag får en tid kvart över nio så jag gör mitt bästa för att vakna till liv och beger mig sedan iväg för att få reda på att jag har bihålsinflamation. Nu ska jag knapra 6 tabletter om dagen och så får jag hoppas att jag blir frisk så snabbt som möjligt. Det är modevecka här nu och Berns modevecka slutar idag, väldigt störigt att jag inte ens har kunnat åka in till stan för att insupa atmosfären. Egentligen skulle jag både lämna och hämta kidsen på dagis idag men det blir ingenting med det. Skönt då jag inte hade orkat, störigt då jag vill jobba och göra mitt bästa. No can do i detta tillstånd.

En roligare nyhet är att jag ska börja på kursen som heter "Modeteckning" den 16 februari, jippie! Ska bli väldigt roligt och jag måste köpa blyertspennor, A3-ritblock och suddis. Ser fram emot 40 timmar av moderitandes, sitter och ler för mig själv när jag tänker på det! Nästa vecka hoppas jag på besök från en särskild Bentebent, om det finns biljetter på tradera för 5:- det vill säga. Hoppas! Jag lovar att vara frisk, och partysugen! Det sista löftet blir ingen svår match.


Forum Nacka, the place to be...


Vadå fjällen, vi har ju Stockholm!


På väg mot nya äventyr!


The party goes tik tok

Det finns bara en sak att säga Keisha, härmapa! Låten och soundet är rip off av Uffies låt The Party och videon är bara pinsam, Hanna Montana som försöker nå partyelitpublik, kan det bli mer än fel?





Keisha gjorde Uffies indie electro pop kommersiell och hamnade på topplistan. Uffie kallas bara dräggig.


RSS 2.0