Come downstairs

Igår var det halloween så när ljuset försvann och månen la sitt sken över den stora staden så kom nattens alla varelser fram ur sina hålor. Jag fick se allt från kvinnor med snopp, poliser i trosor och BH och prickiga katter till doktorer, vampyrer, high school zombies och hattmakare. Själv gick jag över gränsen med min alldesles för vågade utstyrsel; partykjol, spets och mask.

 

 

Så slutade natten tillslut på stureplan och Pure, en andra gång men nästa gång åker nog tunnelbanan åt andra hållet.


Worth fighting for

Snart ska jag smaska kanelbulle och sörpla apelsinjuice. Nu tänker du kanske "jaha, hon har lagt sina pengar på något gottigt" och då kan jag berätta att det har jag inte alls gjort. När jag kom ner i personalrummet på H&M idag stod det påsar fulla med bullar och juicer så jag tjuvade åt mig en, smög till skåpet och gömde den. Som Churchill sa "champagne ska vara kall, torr och gratis" och ikväll är min goodiebag inte mycket sämre (förutom att bullen är ljummen och saftig).

Nu tar jag av mig jeansen och sätter på en film. Välkommen fredag.

Bild från Flickr.


What do we get

Inspirationen är på noll. Jag har precis nattat två små barn, spillt ut välling på en fårpläd, diskat och sitter nu framför teven och fnissar till South Park. Känner mig djup, akademisk och ytterst intelektuell.

Idag körde jag runt i Bagis igen bland alla pastellvillor och knasiga korsningar. Stressen kring det där fina lilla kortet som jag hoppas på att få innan året är slut ökar.


Min vägg mitt emot min säng trivs med tidningsblad.


I'll strech my legs

Kafferep! Kan man ha en bättre söndagsaktivitet? Två vänner, skype och en vattenkokare fixade en mysig söndag. Tröttheten håller dock på att trycka ner mitt huvud i knät nu så snart är sängen inte längre tom.

http://miasmagasin.blogg.se/images/2010/edith-kopp-lila-99-lagerhaus_70404850.jpg

Mina koppar, som gjorda för kafferep en regnig oktoberdag.


I will shrink her

Nu är min bror på ett tåg på väg genom landet ner mot Skåne. Vi har haft väldigt mysigt och spenderat dagarna med shopping, mathäng, duplolek och om kvällarna har vi myst, tittat på South Park, sörplat rosé och pratat om allt från sniglar till framtidsvisioner.

När vi vaknade i morse dunsade båda våra hakor i golvet. Hela världen var vit, påriktigt. Tydligen har det snöat sedan 5 i morse och så var det hejdå till plusgraderna.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/cimg5666_113370323.jpg

Den vita fjäderskruden dammades av, i oktober, det känns väldigt fel.

 

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/cimg5671_113370248.jpg

Ännu en förvrängd bild. När träden är fulla av röda och gröna löv och äpplen ska det väl inte vara en decimeter snö? Hu?


Up the gun

Min storebror är på besök, således går dagarna från klarhet till klarhet och vi förfaller i dekadens. Nåja, inte riktigt, dock väldigt nära.

Nu är vi snurriga av trötthet efter en dag på stan med klackar och oljerockar så vi lyssnar på våra collegekompisar Vampire Weekend och borstar tänderna.

Tumblr_lalx4bga0p1qcyooho1_500_large

Ska vi låtsas att vi bor här tillsammans? Bild


A whale's heart

Igår var jag på Marie Laveau för första gången. Det var roligt och fint med gratis öl och svettig dans. Därför vill jag bara ligga under täcket, bli mysvarm och lyssna på det här idag:


Little lion man

Fredagsmys kan jag nog säga utan att ljuga, och med stolthet i rösten. Fredagen har varit väldigt mysig. Jag började med övningskörning runt Bagarmossen, förmodligen det mysigaste villaområdet jag har sett, någonsin. Lite Lotta på Bråkmakaregatan-känsla. Men jag fick se upp för lille Kalle, 5 år och utan trafikvett, istället.

Vid skymning gick jag och handlade, vilket var mysigt med väldigt mycket fredagskänlsa. Jag var nog den enda på hela Maxi som inte köpte läsk/godis/chips/tacos eller gick runt och muttrade om vilken sallad som passade bäst till lammbiffar, ruccola eller palermo, ruccola eller palermo? Själv köpte jag mjölk, mannagryn och handtvål, man ska ju inte tro att man är något, lagom är alltid bäst, inga konstigheter.

Nu har jag i och för sig förmodligen gjort som välidigt många av Maxibesökarna också gjorde efter sin tacos, tittat på Idol. Popkornen har frossats och soffan har blivit riktigt mysigt rumpvarm. Nu chattar jag med min fine far på msn. Han är i USA och blir förvandlad till cybernörd. Har redan skaffat fejsbook.


Den stora tjejen är rik och bär Alexander McQueen, ringarna Topshop, klänningen H&M, väskan Warehouse och till halsbandet kommer jag inte ihåg vad designern heter.


Get out

När jag vaknade i morse låg jag kvar i sängen en timme och chillade till P3 istället för att trycka på snooze. Sedan tog jag mig i pyjamaskragen och bestämde mig för att utföra något så jag mejlade Sorbonne, kollade upp blanketter, gick och handlade och fixade tid på ungdomsmottagningen.

Jag har nämligen bestämt mig för att inte vara svimfärdig en gång i månaden och någon viskade i mitt öra att man kan äta piller mot det så varför inte tänker jag? Kommer i och för sig att bidra till ett ojämställt fisksamhälle med all östrogen och kanske får jag en lite större byst, men det är faktiskt inget jag säger nej till. Stackars fiskar dock.Ungefär så här föreställde jag mig min balklänning till balen i trean. Om jag hade ritat bilden då hade kanske min riktiga balklänning sett ut ungefär så där. Äsch.

Under Cocos umbrella

Ursäkta mig Mr. Sartorialist, du har gjort mig till en tjuv. Här har du dina bilder.

http://www.thesartorialist.com/photos/C8W.jpg
Tänk vad praktiskt, en solhatt och ett paraply. Kan det bli mer lady?

http://www.thesartorialist.com/photos/LV6W.jpg
Älskar denna byxdress, Louis Vuittons byxdresser är dock för det mesta väldigt ha-begärliga, eller tänker jag på Marc Jacobs? Svårt att veta, same Marc, different names.

Thieves

Idag har varit en sådan där riktigt underbar höstdag. Vädret var fint, humöret på topp och de fina klackarna på. Jag och Maria tog Djurgårdsfärgan till Skeppsholmen och tog vara på vårt spontana infall att besöka Moderna Muséet, vilken perfekt söndagsaktivitet tänkte vi. Det var det sannerligen. Vi strosade runt där bland Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein, Hjertén och ja, listan är ju lång. Med de brinnande höstlöven utanför och den heta konsten inne kunde söndagen inte ha varit vackrare. Mina andra sinnen skämdes också bort då det doftade höst, jord, förmulltnade löv, eld och kyla och fingrarna värmdes av en varm korv med stark senap, på väg tillbaka till tunnelbanan.


Ganska söt biljettautomat.


Maria chillar på trottoaren.


Jag försöker dölja mina otrevligt ömma trampdynor.


Nästan som modern konst. Fast lingon.Har hört att yoghurt hjälper mot svamp.


How do you do your mojito?

Nu sitter jag och lyssnar på gamla goda Lykke Li och återhämtar mig från gårdagen. Jag drack världens största chailatte på Sveavägen och sedan vandrade jag vidare för at hämta Pyk-kläder på PUB, som faktiskt hade slarvat lite igen, men gottgjorde med att vara supertrevliga. Sedan susade jag hem, åt pasta, vilade fossingarna från nya höstklackar och sedan susade jag tillbaka till staden för att sörpla drinkar och öl med Anna på Medis. Sedan råkade Anna känna killen som höll i klubben på Pure på Stureplan så vi hamnade där och beskådade svettiga dansgolv, rökmaskiner, ljuskronor, 20 000kronorsmenyer för champagne. Fick helt enkelt en fin Stureplansinvigning (mina förväntingar har aldrig varit särskillt höga där).

Här hoppas jag att jag bor i vår. Men vem är det som står och filurar bakom buskarna?To carry alone

Jag skulle ha hämtat Ida Pyk-kläder på PUB idag men de var inte ihoppackade så jag gick ut på Hötorget tomhänt, tittade på lite blommor och tog tuben till Pussen, sen bussen.

Bon råkade följa med mig hem också så jag har läst magasin, druckit rött te och lyssnat på radio lite. Jag gillar Bon, de har ofta väldigt inspirerande och bra plåtningar, intervjuer och artiklar men ibland kan det bli lite för pretto. Vissa människor är verkligen parodier på sig själva som överambitiösa, superseriösa och bottendjupa ladys med mörk page och rödvin, typ. De är dock lite kul att läsa om för jag kommer på mig själv med att sitta och gapa med uppspärrade ögon av, ja, förvåning kanske. Kom över dig själv säger jag.

Några sidor jag gillade extra mycket var den om Pheonix som Ida Pyk har skrivit och den som hette Analys: A/W 2010, och var en rundabordsinervju med några starka åsiktshavare. Runt bordet satt bland annat Lynn Yaeger och Kelly Cutrone, grundaren av People's Revolution.

Kelly för mig smidigt in på The City och Whitney Port vars kollektion jag har tänkt kolla in riktigt länge nu så idag gjorde jag det. Fint.

Whitney Eve

Who's the girl wearing my dress?

I lördags jobbade jag på H&M i 9½h. Det var väldigt roligt och lite sådär småstressigt. Hade tagit mig an två pass nämligen, först på Drottningg. och sedan efter min timlånga lunch ett pass på Hamng. Där jag stod i kassan på herravdelningen. Det roliga med det var att herravdelningen i den butiken är, enligt mig, den bästa i Sverige då den innefattar alla av  H&Ms mansmärken, alltså även Trend, vilket bara finns i 11 butiker i hela världen. Det betyder att det kommer en hel del modemedvetna och även allmänt snygga män dit för att shoppa loss. Jag fick betjäna många guldkorn under dagen och berömde snygga brillor och fina inköp.

 

Det uppstod faktiskt en sådan där mysig filmscen med en av grabbarna. Jag hade lagt alla hans plagg i kassen och vi utbytte några vanliga kund-konsument-fraser, med några extra léenden. Sedan sa han tack och tittade mig rakt i ögonen, jag sa tack själv med glad och menande röst och vår ögonkontakt höll i sig medan han lite tveksamt gick längre bort från kassan. Plötsilgt stannade han till varpå jag gav honom ett lite undrande léende. Han tittade charmigt blygt ner i marken men tittade mig sedan i ögonen och frågade när jag slutade, och att det var en perfekt kväll för kaffe, eller en öl.

 

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/hmman-copy_110536261.jpg

 

Den senare delen av historien inträffade förstås aldrig, bara i min fantsi. Han sa tack och gick iväg efter några småflirtande blickar och jag tog emot nästa kund med ett fantiserande léende på läpparna.

 


RSS 2.0