Cookie dough

Mår lite illa när jag läser mitt förra inlägg. Hm, nej, lite överdrift, men jag menar seriöst, ESC? Jag lät mig väl hänföras av public service.

Idag har jag varit en glad fisk. Först var jag hos min kära faster med stor-kusinerna och kusinbarnen. Vi åkte båt i skärgården, lunchade på klippor, håvade pyttefiskar och njöt av brännande sol. Sedan svishade jag iväg till Kajsa för att fira en födelsedag med blomkruka och badmadrass. Där fick man äta kakor tills man skämdes, men det gjorde man aldrig. I ett sockerrus tog jag Saltsjöbanan hem och sitter nu och funderar på kvällsmat. Vad ska jag äta?

CIMG4631 by you.

 

CIMG4630 by you.

Skärgården, ja!

 

Uppdatering; jag har ätit nu. Så att du inte ska bli orolig med tanke på tiden.


A cinderella story

Tyskland vann finalen av Eurovision Song Contest med en modern trallvänlig poplåt, precis som det ska vara. Det blev 19åriga Lena som tog hem storskrällen med sin låt Satellite. Själv tyckte jag att hon tillsammans med Danmarks bidrag var de bästa melodierna. Gillar inte ESC egentligen men är förkyld och hade precis sett klart på Tootsie på TV4film.

Gillar dock vinnarlåten, en sådan som fastnar, plus att Lena skulle passa ganska bra i Gossip Girl, som en blandning av Jenny Humphrey och Georgina Sparks (Lena har ju en kristen duva runt halsen), eller är det mer Amy Diamond?In meat

Nu kommer mina bilder från Lundakarnevalen 2010.

 

CIMG4533 by you.

Köpte mat på Kondomus (föredetta Domus, numera Konsum). Karnevalen var inte ens där frånvarande.

 

CIMG4571 by you.
Självaste karnevalgeneralen herr Neppelberg med näven högt. Varför han är man? Jag vet inte.

CIMG4579 by you.
Här tänkte jag väl mest, FLER SJÖMÄN ÅT FOLKET! För vem gör inte det?

CIMG4580 by you.
Förmodligen den bästa vagnen (det kom rök ur toppen också!), ja standarden var annars ovanligt låg i år.

CIMG4563 by you.

Vilket brakavslut, eller sprakavslut! Fyrverkerier i alla fall.

 

CIMG4546 by you.

Middag hos Julia i den hemtrevliga mammalägenheten.

 

CIMG4535 by you.

Rätt skall vara rätt!


Sour cherry

Vädret är lite lurigt idag, det ser ut att vara hett men så blir det helt plötsligt molnigt och blåsigt. Ska jag sola? Tror jag nöjer mig med en promenad till Maxi. Du tänker säkert "men vilket I-landsproblem!" men då kan jag säga dig att vädret förmodligen är ett av de största problemen i U-länderna också!

Igår fikade jag med några Ida Pyk-tjejer och fick utlovade tishor från den gamla kollektionen. Kom hem med ett restless-linne och en Sarkozy-tröja, me gusta.

Imorgon ska jag på en kurs om svenskt mode i USA under 60-talet, ska bli superduperkul, och sedan, efter ett barnpass, trippar jag till Café Opera och fashion thursday med min +1, min kära +1-syster Matilda. Spännande.

http://lookbook.nu/files/looks/large/566538_il_y_a_de_l_espoir.jpg?1271541206Pig in the sack

Ett smakprov från karnevalståget.

CIMG4589 by you.

 

Ett annat citat var "Vill man vara fin får man dricka vin".


Lost in the post

Sitter och lyssnar på The Wombats och är trött som en äppelskrutt. Igår var jag på karneval, nu är jag i Stockholm. Karnevalen var riktigt rolig, såklart, och jag lekte med mina vänner, dansade till Salem, klappade in spex, svettades vid tåg och åt pommes. Du hör ju själv, inget karnefel där inte. Kommer avslöja mer senare när jag har sovit en gnutta. Nu alltså, mot sängen!

Papperskorgen har (resterna av) allt för en lyckad karneval.


Or was he just handsome?

Sitter ochväntar på att min chorizo ska stekas klart på spisen, sen blir det potatissallad, korv och lite avslagen cider. Var det någon som sa att det är sommar idag? I förmiddags var det 21 grader och min undre hälft svettades bort under jeans och strumpor. Stockholm är ändå bäst på sommaren, går inte att säga annat. Man behöver inte ens ha pengar för att trivas. Blir sugen på att se Stockholm boogie igen.

Idag har jag sett fula måsar och fina män, varit med fin kompis och pekat på sunkiga båtar. Inhalerat Stockholm en ovanligt tidig sommardag kort och gott. Nu ska jag äta sommarmat och sedan ska jag natta små lintussar.


Bild från när jag och syrran åt gubbar i det gröna.

Tinkerbell or stardust

Snart ska jag gå och lägga mig, tänkte bara visa den här kompisen först (ja det är sorgligt men sant, jag köper andrahandskompisar). Den är min och den är så fin så att jag sprutar glädjetårar när jag går förbi den där den hänger i mitt fönster (istället för gardin, mycket finare ju). Jag tycker inte att bilderna gör den rättvis, den är ju trots allt gjord för att ha på sig. Är rädd om den så jag tar inte på mig den i onödan heller. Tänk om en paljett trillar av!

 

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/cimg4465_89073790.jpg 

Känns det inte helt galet bra att ha ett plagg som man verkligen gillar riktigt mycket? Lycka i en garderob.


You're mine forever!

Jag har en gäst i mitt hus! Mitt bacon, klibb, sparv, man girl, mr biggles, lillasyster. Vi har haft en galet fin dag med jordgubbar och sommarsol, det var lika varmt inne som ute. Vi tog djurgårdsfärgan till ön och satte oss i gräset vid Rosendals trädgård. Där levde vi med daggkåpor och internskämt, narre helt enkelt.

När systra mi kom i torsdags var det 2årskalas med släkt och originaltårta, snudden på barnkalas. Vi missade dock fiskedammen. Det gjorde i och för sig inte så värst mycket eftersom jag hade överraskningar till Carro inne i ministugan. Hon fick en tekoppsring från Tjallamalla, en sushirullmatta, fortune cookie och en rosa partyhatt.

Hur kan den där vara 17 år? Tror inte på det. Hon sitter dessutom och gäspar och nynnar bredvid mig just nu, ser ut som en liten bumbibjörn.

 

Just det, innan vårt gräschill var vi nere i Beyond Retro och köpte mitt hittills, förmodligen, bästa seconhand-fynd (i samma nivå med min pärlklänning från 50-60-talet) någonsin. Det kostade egentligen för mycket men det fanns inga undanflykter. Den är som en sjöjungfru fast i tröjform och mycket finare. Älskar den. Carolina tvingade mig.

 

Nu ska vi sova, god natt!


Like soft jazz

Man kan köpa dem! Kläderna i Gossip Girl, som Eleanor Waldorf har "designat". Det är inte Eleanor som har designat dem (kanske inte särskillt förvånande då det är en fiktiv person) utan en amerikanska vid namn Abigail Lorick. När hon var 18 år flyttade hon till Europa för att modella i Paris och Milano. Modelljobbet fick henne att bli ännu mer förtrollad av mode och design så 2003 flyttade hon till New York och började plugga på Fashion Institute of Technology. Våren 2007 lanserade hon sitt första egna märke och kollektion. Märket heter kort och gott Lorick. Du kan köpa hennes kläder om du är i staterna och annars finns det typ tre plagg att välja mellan på dearfieldbinder.com

Tycker ju absolut att du ska kolla in hennes kollektioner på hemsidan dock, trots allt ögongodis med upper east side-känsla.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/lorick_87916970.jpg
Lite från Loricks vårkollektion i år.

Blue and white

I vår tar min stora lilla låtsassyster (nej, nej, jag lovar, hon finns på riktigt) studenten och jag hoppas med alla mina tår och fingrar, och resten av kroppen med för den delen, att jag kan vara i Lund och fira. Jag fick ett litet uppdrag av henne i fredags, att rita en bild till hennes inbjudan, vilket jag mer än gärna genomförde. Sicken ära!

Först gjorde jag en skiss som jag ändrade och filade på tills jag var lite nöjd.Sedan ritade jag upp bilden och fyllde i med akvarell och kinesiskt tusch (älskar) och till sist pluppade jag in den i datorn och fixade det sista med hjälp av PS.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/linnea-student2_87789355.jpg
Så här blev slutresultatet. Du får bortse från sepe-handen och andra skavanker.

Jag började minnas min student och fick en liten lyckobubbla i magen. Det var nog den roligaste dagen i hela mitt liv, helt magisk. Det låter överdrivet men den dagen går inte att beskriva, så ni som tar studenten i vår, jag avundas er!

Why live life from dream to dream

Ur "Mina drömmars stad" av Per Anders Fogelström;

"Ty: staden växer och växlar ständigt, så mycket blir nytt, så mycket försvinner. Innan vi ännu märkt det går vi i en annan stad, har vi hunnit förvandlats till främlingar.

Så trolös är staden. Och ändå överger vi den inte, ändå älskar vi den så som bara den som har bedragits kan älska."

http://www.sl.se/upload/sparvagsmuseet/jpg/1-268h%C3%A4stsp%C3%A5rvagn_webben.jpg

Stockholm i slutet av 1800-talet.


Haute Papier

Innan jag åkte till Lund för lite rajtantajtan förra torsdagen så svängde jag förbi Designgalleriet vid Odenplan för att beskåda BEa Szenfelds senaste kollektion. Hon har fortsatt med sitt favoritmaterial papper och skapat en helt otrolig kollektion med inspiration från havets varelser och former. Det var minst sagt en imponerande kollektion. De flesta kreationerna var gjorda av "paljetter", utklippta för hand och sedan fastsydda på ett undertyg. En av skapelserna hade tagit en sammalagd tid på 1 månad för en person att göra, snacka om hantverk.

CIMG4292 by you.CIMG4288 by you.CIMG4290 by you.Jag råkade dessutom vandra rakt in i en föreläsning av Bea själv, måste säga att hon är en av de designers jag beundrar mest. Ambitiös och riktigt duktig på att göra imponerande och fabolöst mode. Var det någon som sa förebild?

Com'on rude boy

Är nu tillbaka i storstan efter tre dagars lundatraditioner. Är det någonstans du ska fira Valborg så är det i Lund. Fett ös medvetslös, det sista bara för en bråkdel.

Den enda som visste att jag kom till Lund var Maria (och familjen såklart) så när jag tassade fram i stadsparken mot den kompisfyllda filten kunde jag knappt hålla mig för kramattack. Lyckan blev total, kaotisk och chockartad när jag väl visade att jag i allra högsta grad var i Lund ochinte i Stockholm. Resten av dagen skrattade, bubblade och gungade vi i takt med folkmassan och untz-untzet från högtalarna. När natten föll lekte vi hos käraste Julia och cyklade sedan ner till Lunds nation för att försöka få in mig utan studentlegg. Då ringde jag min finaste Maria som har alla kontakter och jag kunde lätt som en plätt rulla in till det blinkande dansgolvet.

Helgens slutsats är att utan vänner kommer du ingenstans och som någon smart sa någon gång, "you are only as lonely as you want to be".Ni är bäst!

RSS 2.0