Fruits rouges

Idag köpte jag ett bröd på boulangeriet borta på hörnet. Det hette tradition och var alldeles varmt och sådär perfekt krispigt på utsidan och mjukt på insidan. Jag kommer sakna nybakat bröd för 1,5 euro när jag bor i Sverige igen men det finns så mycket man alltid saknar här och där.

photo
Igår åt jag lunch på Aris bagels som ligger vägg i vägg med American Apparel där jag jobbar. Deras laxbagels är supergoda men kostar mer än en Big Mac så det blir inte ofta bagellunch. Denna gång la jag till en Crumble de fruits rouges eftersom jag hade en "avoir" (när jag betalar med mina lunch-checkar och inte uppnår summan så får jag ett tillgodokvitto). Ibland måste man lyxa till det när det är lördag.

photo
Min passage i solnedgång.

Coucher

Jag jobbar hela tiden nu. Så känns det, men det är ju såklart inte sant. Jag är ledig både innan och efter jobbet och två dagar i veckan. Däremot börjar jag mitt på dagen hela denna vecka så får inte så mycket kul gjort innan jag börjar. Rolig information.

Men jag har det mycket bra och trivs med sommarens sista solstrålar. De håller förresten precis på att svalna bort och det är riktig höst även här nu. Vacker höst dock.

Tumblr_ltcvizqwmd1qbbt9zo1_1280_large

Tumblr_lt0u8aptvy1qehefto1_500_large

Tumblr_lthycmmkfr1qbl6p5o1_500_large


On y va

En annan parkpromenad befann sig i den stora konstgjorda, bergiga, vattenfallfyllda Bellevilleparken Parc des Buttes Chaumont.Högst uppe på det onaturliga berget finns ett litet slags lusthus med världens bästa utsikt över hela nordvästra Paris och lite till. Där är väldigt vackert och om man är liten och inte orkar springa över hängbroar till berget så finns det en fiskedamm bredvid den riktiga och en liten fransk dockteater för några slantar att underhålla sig med.Dimanche

Här om dagen, rättare sagt i söndags, var jag ute på parkpromenad, vilket har blivit en av mina favoritsysslesättningar under lediga höstdagar här i Paris.Först åt jag en improviserad gottelunch med mackor, kokt broccoli, ägg och färska chaminjoner stekta med lök.


Sedan åkte jag ner till Jardin des Plantes och tittade på alla lyckliga söndagsstrosare och alla vackra höstblommor och perenner.

Ballonger tillhörande liten, lycklig fransman.

Sedan började jag promenera bort mot Bastille och gick över bron till Ile Saint-Louis som har utsikt över Notre Dames bak.

På Boulevard Henri IV blev jag plötsligt överraskad av halva Paris på rollerblades. Det var underhållande att se alla möjliga människor kutandes fram på hjul och inte minst poliserna som åkte i vrålande fart längst fram i ledet (även dem på rollerblades såklart).

Det var en fin söndag, en sådan som man gillar lite extra.

Comptoir Général

Förra helgen gick jag ut i regnrusket för att möta upp två bra vänner och för att sedan gå in på le Bar du Comptoir Général som ligger precis vid kanalen St Martins kaj. Jag hade aldrig varit där innan men vill redan göra det till mitt stammisställe. På väggarna hängde fulsnygga porträtt, i takbjälkarna klättrade vinrankor och i något hörn satt en panda och sörplade ur ett sugrör. Många snygga människor och lite lediga stolar.

Då jag inte orkade eller ville ta upp min kamera (som jag ändå hade med mig för just sådant här) har jag inte heller några bilder från kvällen förrutom dem i huvudet så jag snor några från en annan blogg. Så här ser det up på le Bar du Comptoir Général.

https://lh4.googleusercontent.com/-Bcivj0XTtFo/TnTrHDsz36I/AAAAAAAAVQ4/uQ1_uab1O6o/s640/DSCN0702.jpg


https://lh5.googleusercontent.com/-PvzVGsjY13w/TnTqmR43V_I/AAAAAAAAVQs/PFq6ktVNo9w/s640/DSCN0701.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-6n6MvV6KwNs/TnTs5011-lI/AAAAAAAAVQ8/ftQR9U7PftU/s640/DSCN0703.jpg

Bildkälla.

Ananas

Jag hade velat skriva något om när jag var på Chartier i förrgår eller hur mitt besök på ett franskt sjukhus var eller hur vackert Paris är på hösten men det får jag spara till några andra gånger. Just nu sitter jag som en strandad säl i fåtöljen med en massa basilisker i bihålorna. Ja, jag har bihåleinflammation, igen. Det är inte roligt och lite smärtsamt så jag har varit hemma från jobbet i två dagar och kommer förmodligen inte ta mig dit imorgon heller. Vilken tur då att franska apotek säljer dunderkurer som inkluderar fem olika recept för mer än en femhundring. Nu ska jag knapra piller och smaska frukt resten av veckan.

Denna ananas blev slaktad här om dagen till en efterrätt i ugn. Synd på en så vacker frukt.


Foux da fa fa

Ungefär så här är franskhet, såklart. Förutom att det nu är kallt och ösregnar. Äkta söndag, såklart.


Plum

När jag var i Lund blev jag gödd och bortskämd med hela tre kalas. Ett av dem var hos Julia med Helena, kladdkaketårta, plommon, gifflar och te, och en massa underbara kramar och skratt såklart.

 


Finaste Julia och jag med tassarna om varandra. Jag saknar det!

RSS 2.0