Tapas
Vi var så hungriga att jag inte hann fota innan hälften var uppätet. På bilden syns i alla fall rabarberpaj, magisk chokladkaka, youghurt med honung, vaniljsås, apelsinskivor, jordgubbsylt och någon slags nötpankaka.
Chokladgrejen var extremt god. Det var som om kakaobönerna hade festival i gomen. Ungefär.
Julia lekte med maten.
Mothers night
Mystic seaport is this way
Celebrate good times
Bilder snodda från Idas blogg. Fast jag knäppte ju av hälften av bilderna så riktig stöld är det inte.
Pavot
Jag hade på mig min finaste slottskjol som fladdrade kring benen när jag flanerade runt bland de geometriskt formade buskarna.
Une belle vue
Där har man utsikt över både Eiffeltornet...
...och Sacre Coeur.
Keeping up
Just nu är det ungefär tre dagar kvar till min "Examen Final" och det finns inte mycket mer att göra än att plugga. Därför lite torrt med inlägg i dessa stressiga tider. Jag återkommer snarast med uppdateringar om äventyr i Versailles, tapaslunch och annat sådant där intressant. Du får hålla till godo med två bilder från kvarteret och köket så länge istället.
Igenbommat och konkursat bageri.
Tisdagsefterrätt såklart.
Something in the woods
Klicka på länken för att lyssna på listan: Sånt där i skogen
Sweetmeat
Ibland kan man känna sig som en liten karamell. Vissa karamelldagar är man en guldrosa blänkande sak med färgglatt glansigt foliepapper och är helt fantstiskt söt både på insidan och utsidan. Den som smakar vill bara ha mer och omslagspappret skimrar i den karamellklibbiga handen. Andra karamelldagar är man en liten fjuttig krossad mellan tänderna-karamell med bara sockersmak kvar, utan något omslagspapper som skimrar i solen eftersom det dessutom är mulet ute.
Som tur är finns det alltid fler karameller i skålen.
Chaud
Ibland äter jag världens kanske godaste lunch. Varma mackor med lantbröd, tomat, chevre, emmental och godaste dressingen gjord på balsamvinäger, olivojla, vitlökspulver, basilika och örtsalt. Efter det är jag oftast glad resten av dagen.
Sen äter jag ju inte bara två fjuttiga mackor som det ser ut som på bilden. Helst fyra. Eller fem.
Hippopotamus
Krokodiler och flodhästar är väl allt man behöver egentligen?
Jazz
Vi hade kollat upp var baren skulle ligga, på ett litet triangelformat torg vid Louvren men oj vad det tog tid innan vi förstod att det var i Hôtel du Louvre vi skulle sitta. När vi gått lagom många varv runt fontänen i mitten (som för övrigt är samma fontän som Serena blir nerknuffad i, ursäkta nördigheten) tänkte vi att det är bäst vi går in på hotellet och frågar om de visste var baren låg. Vi behövde inte ens fråga, hörde jazzen ända ut i lobbyn så vi beställde vin och myste ner oss i fotöljerna. Till de stora glasen fick vi en liten skål med surisar och några artiga léenden.
Glansiga instrument är helt klart de bästa.
Fire
Igår åkte jag tillbaka till vindskojan och hängde med mina fina vänner tillsammans med lite soltorkade tomater, mozzarella, jordgubbar och vit choklad. Vill man så kan man.
Julia på väg från Monoprix.
Solnedgång, Triumfbåge och jag. Bild snodd från Julia.
Samma vy som på valborg, ganska magiskt.
Bruno