Let the feast begin

Jag är i LUND!



Lyckan är ett faktum.

PS. mobilen laddade ur och laddaren är glöm i sthlm, så försök inte nå mig. Om du inte kan mitt hemnummer det vill säga.

Bubblegum wall

Sitter och snörvlar i takt med P3 Musik. Igår var jag på vårdcentralen och fick recept som jag sedan löste ut mot penicilin på apoteket. Medicin mot bihålsinflammation. Andra gången i rad, ligger jag i riskzoonen för varutsugning nu?

För ett par dagar sedan lyssnade jag, som vanligt, på P3 och denna gången berättade de om en vägg täckt med tuggummi. Tuggummiväggen finn i Seatle i USA och är tydligen den andra mest bakterietäta platsen på jorden. När man går förbi kan man känna en söt, fruktig doft från alla tusen (eller kanske miljoner?) tuggade tuggummi. I en intervju med en man som bor i närheten berättar han att den har blivit väldigt poppis sedan Jennifer Aniston satte sitt tuggummi på väggen i hennes senaste film, han sa "Love acctually" men det vet vi ju alla att det inte kan vara. Han sa även att han inte riktigt visste vilken film det var. Hennes tuggummi finns där någonstans i alla fall.



gumwall by you.

 

Det är en väldigt färglad vägg och det finns inte ett enda "hattecken", i form av t.ex. snoppar och annat trevligt. Däremot kan man htta många hjärtan och glada hälsningar (allt gjort av tuggummi förstås). Kanske en modern fredssymbol? Tugga dig till gemenskap.

 

PS. Pep just ut ett litet "JA", Justin Biebers Baby sattes på, tack P3!


Bad spectacles

Jag tror jag är lite kär. Blir glad och varm i hela kroppen och känner ett starkt begär. Vill ha och vill inte leva utan!

Det är väl så man känner när man är kär? Min nya kärlek heter i alla fall Hermione de Paula och är en nybakad St Martins elev som har jobbat med bla McQueen och Dior. Hennes vår/sommar kollektion i år är inspirerad av gudinnan Venus och jag tycker själv att kollektionen lever upp till gudomliga nivåer. Vad tycker du?




På hemsidan kan man läsa om hur Hermione tycker att bäraren själv får porträttera Venus i plaggen och föreställa sig den moderna verisionen av gudinnan. Hon jämför det med dagens faccination av kändisar och ikoner vars stilar och kläder kopieras av så otroligt många vanliga, "dödliga", personer.

Faux fox

Sitter och ritar lite räv. Är inspirerad och vill skapa. När jag är färdig med räv ska jag nog rita lite svan kanske. Djur är i alla fall det nya svarta, håll utkik efter djuriskt mode säger jag bara, det kommer när som helst flyga in som senaste flugan och sätta sig med sina sugproppetassar på varenda fashionistas nitade lilla hjärna. Aj, jag skrev ordet fashionista, det svider lite i fingrarna.

 

Här är lite annat rävigt från Wildfox med allas våran The City-modell Allie.


Wanna play it cool

Har precis kollat på slutet av "Little Miss Sunshine" (har sett den förut så jag missade inget, lugn bara lugn) och det är ju ändå en helt underbar film, sitter med den fina lilla gråtklumpen (lyckogråt) i halsen hela tiden. Kom dessutom på att jag har blivit så hemskt blödig när det kommer till film och teve, kan böla till nästan allt om jag bara känner för det.

Annars har jag kurerat mig idag, bara varit och handlat mjölk och tittat efter plånböcker (nej, inte att ta från folks fickor), min blev ju stulen. Jag vaknade kl. 10 med en extrem huvudvärk i hela huvudet, kinder, näsa, ögonbryn, ja en riktig bihålehuvudvärk. Jag blev livrädd och började tänka sönderborrade kinder med instuckna sugrör som långsamt och, framförallt, smärtsamt suger ut var och annat trevligt. Kände att jag inte kunde somna om men inte gå upp heller så jag gjorde både och. Gick upp och tog en ipren och gick och la mig för att tjugo minuter senare sova som en gris. Vaknade nästa gång halv två.

När jag ibland inte har någonting att göra nu för tiden har jag ibland tagit fram kameran och ibland tagit lite bilder till lookbook. Ibland är det ett tidsfördriv om inte annat.

http://lookbook.nu/files/looks/large/516555_mask.jpg?1268604217

Denna bild tog jag vid halv fem en morgon. Hade tänkt att denna natt skulle bli liknande men det ville tydligen inte ödet.


Don't fuck up

Nu mår jag inte bra. Bara så att du vet. Orkar inte skriva, är så fruktansvärt trött. Bamseförkyld som en liten pojke skulle ha sagt. Idag har jag passat två snoriga pojkar och vi har snorat ikapp hela dagen, när vi inte hostade förstås.

Nu sover dem och jag tittar på Anna Anka söker assistent. Vilken kvinna, kan man säga annat? Sedan om detta uttalande om allas våran Anka är positivt eller negativt är upp till dig. Det är trots allt sjukligt underhållande, sitter och fnissar. Vet inte om man ska se serien som en slags parodi som är medvetet gjort som just det eller om allt är 100% seriöst. Jag ser det som ett extremt löjligt underhållande slö-tittar-program. Nu svamlar jag så det får bli Gossip Girl istället.

http://smultron.files.wordpress.com/2008/11/gossip-girl.jpg


En härligt ostig bild på mina socialistvänner (eller ska socialist vara på engelska?).

Spring, spring away

Ute är det mörkt och jag har tänt min lilla kristallkrona i fönstret för att få ljusare tider. Någon gigantisk (verkligen, den måste vara enorm) lastbil eller lyftkran eller gävskopa kör fram och tillbaka utanför min stuga och det låter som om det åskade ute. Ett fruktansvärt irreterande störningsmoment i min annars så lugna torsdagskväll.

Idag har jag postat paket till traderaköpare och köpt svindyr hudkräm på apoteket så att jag inte ska bli en dalmatin i sommar.

Just det, har fler auktioner på tradera, två riktigt fina klänningar som jag är lite ledsen över att jag säljer men de passar mig inte längre. Kolla in plaggen här och här. Jag har dessutom satt extremt billigt utropspris om man tänker på vad jag köpte dem för.

 

Nu har jag sått krasse i gammal tomatkonservburk. Lade fröna i ljummet vatten ett dygn innan jag sådde dem. Tog jord från trädgården utanför och nu ger jag de små liven en skvätt vatten varje dag. Det har redan börjat titta upp små gröna filurer ur jorden. Gröna fingrar? Moder jord? Nej, nej; Mikaela.

 

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/cimg4107_84962623.jpg



 

Observera mitt extremt koncentrerade ansiktsuttryck. Att så frön är något bara för de allra skarpaste.


She put a little money into travelling

Så här snyggt är Amsterdam:

Mango Flower Dress,  Vintage Belt, Uniqlo Striped Legging, United Nude Black Leather Shoes


LOOKBOOK.nu:


Är jättesugen på storstadssemester i sommar, Amsterdam hade suttit som handen i handsken och fisken i vattnet. Kanske en sväng förbi Paris när jag ändå är påväg? Vart åker du när jag åker dit?

Shaking my hips

Sitter och skypar med min Helly. Mitt nät har för stora maskor så vi tar chatten och inte fånen.

Idag var sista dagen av min modeteckningskurs, lite tråkigt, men jag ska nog fortsätta gå dit ändå. Inte dit men till Järfälla där min kursledare har en till, likadan kurs, om två veckor. Den håller på 6 gånger och vi från min grupp får gärna komma om vi vill. Hon är så trevlig den där Anna Walfridson. När hon var ung var hon modell men sedan flyttade hon till Paris, eller var det New York först? Där pluggade hon i alla fall modeteckning och illustration. Nu är hon kursledare för en hel del olika illustratörkurser, bl.a. en barnboksillustratörkurs då hon själv har illustrerat många barnböcker.

Här är en teckning jag började på när jag tröttnade på att misslyckas med akvarell på kursen idag. Modellen jag ritade av hade en liten fin hatt av kronärtskockeblad på knoppen, hur fint som helst!

kronärtskocka2 by you.

 

kronärtskocka by you.

 

PS. hon såg inte så retarderad ut på fotot, råkade bli så bara, plus att du ännu en gång får tänka på att jag har fotat bilden så kvaliten är sämst.


I'll just read her book instead

Har suttit ute på trädäcket och solat en lång stund nu. Vädret är utan undantag helt underbart. Mina små prickar på näsan och kinderna har blivit större och förökat sig med väldig fart. Jag hade med mig lite solunderhållning med mig till solstolen, i form av datorn med spotify (ny sommarspellista), bok (Mina drömmars stad) och skissblock, suddi och blyerts. Fick användning för alltihop och nu ska jag gå in i huset och fixa lite picknick till mina dagisbarn som ska hämtas om en halvtimme.

Ett smakprov från sommarlåtar att njuta av:


Just chilling on the sofa table

Idag tog jag och Maria Djurgårdsfärjan från slusken ut till Djurgården. Det var fint väder när vi började gå men sedan kom aprilvädret och de mörka molnen. Trots den mörka verkligheten traskade vi på och hoppade mellan vitsippor och snödroppar och tittade på tinnar och torn. Plötsligt var vi i Rosendals trädgård bland äppelträd och tulpanskott. Vi gick förbi äppelträden och knopparna för att fortsätta vårt egentliga uppdrag, att leta finna glass.

På andra sidan bron, på fastlandet igen, hittade vi en hel liten kiosk och köpte oss vars en strut. Sedan gick vi smaskandes vidare längs med kajen och var nöjda med tillvaron.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/cimg4251_84346557.jpg


De två sista bilderna är tjuvade från Maria.

I am ready for a fall

Idag har jag varit ganska duktig. Dammsugit hela stugan, plockat undan från köksbordet, städat badrumshandfatet och slängt lite onödiga saker som kvitton av gullöksshopping och korkar med brända tändstickor. Sen har jag varit lite oduktig också. Har inte diskat vilket innebär att jag inte har något rent i köksskåpen, har ätit godis till lunch, har inte duschat. Ska duscha snart, ska äta mat snart och ska diska snart. Snart.

Här kommer bortglömda bilder från mina stadspromenader.

 

CIMG4054 by you.

Tyckte att Hellys efternamn passade bra på den här butiken vid Fridhemsplan.

CIMG4053 by you.

Lotusblommor, visst finns liknande på Tiger i Lund? Carolina, köp till mig.


CIMG4050 by you.
Från samma butik som blommorna, Govindashoppen. Karma är fint.


Run away

Sitter och tjattrar med min alldeles egna lilla Bentebent. Vi ska på weekend i Amsterdam, sug på den du!

Är trött men glad efter en dag på H&M och lämning på dagis i morse. Lämning innebär verkligen morgon, var tvungen att gå upp tio i sju, det är enligt min inbyggda naturklocka omännskligt tidigt. Tänker inte säga okristligt då det finns så mycket annat som är det också.

På väg till dagis försökte jag övertala en treåring att djur inte vill bli dödade och uppätna men att morfar är snäll. Dubbelmoral och förvirring som inte gick hem. Får försöka med lite pedagogisk "I ett hus vid skogens slut"-visa.


Mitt senaste köp från H&M, ungefär en månad gammalt, blått nagellack vid namn "Bella's choice". Denna färg blev förmodligen poppis i och med Chanels s/s kollektion 2008. Nu vill alla ha den isiga färgen och jag kan inte säga att jag tycker att det är en ful fluga.

Confuscius has a puzzling grace

Nu ligger jag i min säng med täcket över öronen och piper ikapp med månen. Så hade jag skrivit om det hade varit sant vilket det nu inte är och det tycker jag är lite synd. Jag är så fruktansvärt dålig på att gå och lägga mig och jag borde verkligen sova nu. Innan idag höll jag på att svimma utanför Nordea. Jag skulle ta ut pengar på banken eftersom min plånbok är stulen, därmed mitt bankkort. När jag tagit en nummerlapp känner jag att jag inte längre kan vara kvar innomhus, mår som en spyfluga. Väl ute knäpper jag upp mina byxor, det måste ju vara därför jag mår illa, för tajta byxor, right? Åh nej, så roligt ska vi inte ha det. Varför är det så svårt att fokusera blicken och vad gör alla svarta fläckar framför ögonen? Kanske bäst att lägga mig på bänken innan jag trillar ihop i en lite hög.

Detta blev ödet av min, i tanken, effektiva dag. Jag skulle ha tagit ut pengar, gått och klippt mig, handlat frukt på Hötorget, städat, hämtat kids och gått på kurs. Nu avbokades halva dagen. Blev dock glad av kursen som vanligt och är hemskt ledsen att det är sista gången nästa gång.

Min tolkning av en annan modeillustration, kommer inte ihåg vad illustratören hette dock.

 


Mustasch baby

I lördags var jag bortbjuden på middag hos Maria vilket senare ledde till utgång och en slags barrunda. Vi irrade omkring runt Sergelstorg, Mariatorget och hamnade tillslut på Götgatan i en trevlig bar med bästa DJ:en. Dock var medelåldern lite över våra förhoppningar. Sammanfattat en väldans trevlig kväll med skobeskådning. Ja just det, skor. Är du osäker på vad det är för kille som raggar på dig på dansgolvet/vid baren/var som helst så är det bara att sänka blicken och iakta hans val av skor, det säger allt, alltid.

Igår vandrade jag iväg till Skeppsholmen och solbadade, tittade på mysiga skärgårdsbåtar och inhalerade tjära och vårvind. Efter halva Skeppsholmen satte jag mig med nosen mot solen och skissade vidare lite på mitt hemliga projekt. Sedan mötte jag upp Maria och vi vandrade omkring i gamla stan och tittade på älgskylltar, mjuka igelkottar, osthyvlar med älghornsskaft och annat genuint svenskt.

Dagen avslutades på söder efter att vårt glasssug i gamla stan blivit för outhärdligt. En riktigt fin promenadslinga hittades och utforskades tillsammans med en början till solnedgång. Det härliga är ju att man måste vara ute så länge för att se solnedgång nu för tiden, då blir man glad.

En annan sak man blir glad över är små pojkar med små röster. Justin Biebers Baby är ju bara helt underbar, så sött! Högstadiekärlek.


Skinny little bitch

Sitter och lyssnar på P3-kultur, lyssnar inte så värst mycket men det känns väldigt kultiverat så jag fortsätter. Ljudet från TV-radion blandas med fåglekvitter, fiskmåssnatter och bilmuller från mitt våröppna köksfönster. Min franslampa gungar fram och tillbaka och jag har bestämt mig för att gå ut senast klockan tre. Jag vill gå ut och rita upp min nya idé. Jag har fått en idé som jag har fått för mig kommer bli väldigt rolig och pittoresk, mer säger jag inte för då kanske det inte blir av.

Nu har politiksnack och Torbjörn Nilsson förvandlats till kaxig hip-hop och jag går och duschar.

Vårkepsen vill bli använd och jag är ju snäll. Bilden har ingenting med titeln att göra.


Royal look

Sitter och babyvaktar två små sussande pojkar. Jag blir en glad barnflicka om dom sover hela natten, eller till tolv i alla fall.

Idag har jag lekt med mina nya leksaker, tuschet och pennan, det var roligt men pennan var svårare än jag hade hoppats. Inte kärlek vid första ögonkastet men jag hoppas att vår rellation kan växa starkare och sedan leda till riktig passionerad och ohämmad kärlek som skapar underverk. Två är aldrig en, tillsammans är man mindre ensam, ingen människa är en ö.

På tal om det så fick jag ett erbjudande jag inte kan tacka nej till på skype alldeles nyss:

European and American women are too arrogant for you? Are you looking for a sweet lady that will be caring and understanding? Then you came to the right place- here you can find a Russian lady that will love you with all her heart. Can't find a queen to rule your heart? How about beautiful Russian ladies that have royal blood and royal look? Here you can find hundreds of portfolios of these fine women of any age for every taste. Please excuse us if you are not interested.

Beautiful Russian ladies - http://givemelove.net

Det de inte visste var att jag redan har en liten baboschka hängandes i en kedja runt halsen.

mikaelaryss by you.

För fler ryska damer klicka här, och jag lovar, det är sånt här som kallas VOGUE.

Nom nom said the nice horsie

Idag har jag varit på upptäcktsfärd på Fridhemsplan och hela vägen till Sveavägen. Jag var nämligen och hämtade Ida Pyks gamla kollektion på Grandpa, snyggaste affären, på Fridhemsgatan och sedan kände jag att jag inte ville sitta på tunnelbana hela vägen till Rådmansplatsen när det var så fint väder ute, eller värmen var fin i alla fall. Så jag tog min fina Grandpakasse och började vandra. Gick förbi en govindashop och kände karman flöda, mot mig snarare än från mig då jag lämnade butiken med en gratis jordgubbsrökelse och ett leende på läpparna. En väldigt mysig butik med fina saker och supertrevlig personal.

Min vandring fortsatte i alla fall förbi thai och kina-käk, över en bro, förbi mitt kära folkuniversitet och så var jag äntilgen framme vid mitt mål, konsttillbehörsbutiken Matton. Där inhandlade jag kinesisk flytande tusch, stålpenna och knådsuddi för framtida tidsfördriv. Även Matton har världens bästa personal, så sjukt trevlig och hjälpsam, bäst helt enkelt. Sista destinationen för dagen blev stadsbiblioteket vilket är något man måste se sa någon så nu har jag ju sett det, gillar dessutom bibliotek och taket och våningarna var det ju inget fel på där.

CIMG4017 by you.

Saknar min pyttelilla systers sushirullande fingrar, och lite hennes sällskap. Kanske mer hennes sällskap än sushin då. Trots att hon rullade 80 bitar förra veckan och vi satt och tryckte i oss en och en halv rulle var. Hoppas att hon får det roligt på kobjersklubben.

Furry friend

Jag sa nyss hejdå till Maria som var här och lekte lite. Vi gick promenad runt området och fantiserade om sagohus och mansions och gungade gunga och pratade om pojkar och bestämde oss till slut för att ha utgång på lördag. Sedan gick vi in i stugan och lagade mat som vi åt upp och så fick jag tända mina jasmindoftande ljus i ett försök att få bort den lökiga luften. Har suttit med öppet fönster i väldigt många minuter nu. Nästa gång, förmodligen på lördag, ska vi laga mat hos Maria.

På väg till busshållplatsen där jag mötte kompisen så hittade jag en annan kompis. Jag är faktiskt vän med alla djur jag ser, lite som Askungen, eller Snövit, som jag var fruktansvärt avundsjuk på när jag var liten, varför kom inte fåglarna och mössen till mig och lekte? Ekorren satt i granen var det i alla fall:

ekorre by you.

Fick han syn på Mikaela, då fick han så brottom. Är själv imponerad över min tajming med kameran.

ekorre3 by you.

Här har vi min nya kompis. Fick faktiskt många nya vänner på promenixen, en kanin och två rådjur, men var är dvärgarna?


The Hare club

Igår tog påsken slut men långsynt som jag är så släpper jag den inte ur sikte.

I Malmö firades det påsk på härligt traditionsenligt Larsson-sätt med farmor, farfar och bästa kusinerna. Vi åt sill och köttbullar, fick påskägg, målade ägg och åt påsktårta med marsipankycklingar. Då tyckte jag att det var vår, men ack, tydligen bara i Skåne. När jag kom hem till sthlm började det snöa. Sicket april-väder!

CIMG4005 by you.

Färdigmålade

CIMG4008 by you.

Denna bild lägger jag upp under mycket seriösa förhållanden, nämligen under hot. En viss styvmor hotade nämligen med att något hemskt skulle hända om jag inte la upp bilden av hennes äggceptionella konstverk. Eller missade jag ironin i rösten?

CIMG4009 by you.
Söta flickor, lillasyster kanin och kusinvitamini.

CIMG4012 by you.

Den heliga påsktårtan.

Mayfair

Har ätit, det ska bli min nya hobby. Kanske redan är hobby då jag utför akten flera gånger om dagen och älskar det. Nu sitter jag och snaskar på avokado och tomat.

Mina två favoritdesigners just nu är Erin Fetherston och PPQ. PPQ:s kollektioner är alltid så himlans roliga, går bara att älska.

PPQss10 by you.

 

PPQss09 by you.

Efter både a/w09 och s/s10 så är s/s09 fortfarande min absoluta favorit. Ursäkta nördigheten.

Trinity

Hemma igen! Hemma i Stockhom det vill säga. Det är vår och jag är glad efter en glad mysvecka nere i Lund. Nu ska jag vara trött med popkorn i näven. Njut av lite nutida velourpappa så länge.


Sweet talk

Igår blev det ingen nationsutgång och jag blev lite besviken på lunds nations, tydligen, stenhårda policy. Tänj på reglerna lite va, jag jobbade ju asset av mig i höstas! Nästan i alla fall. Istället för nation blev det Myntha med bästisar och sedan även efterfest i korridor vilket var skojigt då jag fick min lilla studentlivsdos trots allt.

Idag har jag nästan solat och nästan ätit macarons (tittat och smakat). Jag har ätit sushi som efterrätt till trerättersmiddag (känner mig lite inne på lundakarnevalens tema baklänges) eller huvudrätt efter två förrätter kanske man kan säga istället. Sedan kom vännerna cyklandes och trillade in i soffan med fnitter vilket bemöttes med te och youtube. Efter en sådan här kväll/helg känns det lite motigt att åka tillbaka till sthlm men jag vet ju att det är fett att leva i huvudstaden så jag ska inte hänga läpp.

CIMG3991 by you.

 

CIMG3992 by you.


CIMG3994 by you.


I förrförrgår hade jag och Linnea kvalitetsdag och myskväll. Vi var nära på att köpa en liter spanisk jordgubbar till vår gratisglass från Glasskulturen (tack Julle) men ångrade oss. Däremot satte vi ihop soffor till ett mysharem och frossade i ost och lökchips, popcorn och rutten julmust. Vi fick kväljningar till Videocrazy och italienska könsorgan och annan härlig public service.


Mustard

Igår lekte jag med min stora bror i Malmö. Det blev många tittar på seglarskor, "jagärinteräddförlitefärg"-skjortor, badbyxor, skärp och pyttelite tittar på tröjor att ha under höga kjolar och byxor. Min bror är så velig och obestämsam när det kommer till kläder som han ska köpa, eller inte köpa. Oftast underhållande men ibland kan det bli lite för mycket. Igår var det nog mest underhållande. Han är en väldigt fin bror trots allt och vi var så coola tillsammans med våra nya jackor och paraflax. Saknar honom redan, trots att vi ska ses igen på påskafton.

Min lilla syster ligger och sover, sen natt (eller tidig morgon?) igår. Jag ska snart ringa veolia och fixa biljett och sedan tänker jag leka med Julia.

CIMG3987 by you.

En sthlm-taxi, behöver jag säga någonting mer?

På tal om lek så lekte jag med min bästa Linn igårkväll. Vi snaskade popcorn och sörplade te tills vi blev alldeles sömniga av fnitter. Vi undrade, vad hade du gjort om du hade varit kille för en dag? Sen cyklade jag hem (märk väl, cyklade!).

RSS 2.0