Parti

När jag kom hem från min lundavistelse med födelsedagskalas, vänner och familj hade Ida bestämt sig för att göra en trerätters födelsedagsmiddag.

Förrätten blev mozzarella och tomat i vitlöks och dijondressing tillsammans med våra egenodlade balkonglådetomater (två centimetersmå filurer som smakade mer än alla andra tomater tillsammans). Sedan var det dags för huvudrätten, räkgryta med saffran och färsk pasta. Till sist åt vi hemköpta dekadensbakelser framför ett avsnitt av Beverly Hills (originalet såklart). Allt var så obeskrivligt gott och jag vill fylla år varje dag.





 

Bilderna är tjuvade från Idas blogg.


Nude flower

Igår åt jag tacos hemma hos min kusin som bor på Place de Ternes (ett stenkast från triumfbågen). Det var längesedan jag åt tacos och det var så gott att jag kände mig som ett fullproppat tortillabröd efter att ha blivit ordentligt mätt. Mat är bäst.

Dessutom är det jättevarmt i Paris just nu. I veckan ska det vara ungefär 25 grader lite hela tiden, det är vad jag kallar ordentlig sensommar. Väldigt skönt. Jag kanske borde skippa jobbkläderna imorgon, naket är ju ändå lite av American Apparels grej.

Tumblr_ls70ayq28c1qmzgnfo1_400_large


A quick brown fox jumps over the lazy dog

Jag är tillbaka i mitt bästa Paris. Det känns så bra och jag är på extra bra humör eftersom hösten är så himla fin. Blir lika positivt överaskad varje år.

I Lund doftade hösten jäst fallfrukt, klippt gräs och blött grus. I Paris doftar det sval asfalt, fallna löv och grillad kyckling.

Tumblr_lry40esfnv1qclnloo1_500_large

 

 

PS. Visste du att meningen "A quick brown fox jumpes over the lazy dog" innehåller alla bokstäver i det engelska alfabetet? Det gör den i alla fall. DS.

Framboise

Nu är jag 21 år!
Så jag är i Lund och blir firad riktigt ordentligt. Här finns bara paint på datorerna men det gör ingenting, jag fick ju nypressad apelsinjuice till frukost (och tårta såklart).
Ses i Paris!

Make believe

Min gröna sammetssminkväska. Jag fick den i 18-årspresent av två fina vänner och blev så himla glad. Min rummis Ida la precis ut ett inlägg på sin blogg om vad hon har i sin necessär tillsammans med fina bilder på min parfym och sammetsskönhet.

http://ida.elle.se/files/2011/09/namnl%C3%B6s-h%C3%A4ndelse-7.jpg

 

Man kan inte ha allt, så vilken tur att man har vänner.


Rumba

Roligt.


Cats and dogs

Här om dagen gick jag runt längs Seine och tittade på folk och råkade helt plötsligt hamna i en djuraffär. När jag var liten brukade jag gå in i djuraffären inne i Lunds centrum och önska att jag hade både kaninen och hamstrarna som bodde där.

I Paris centrum finns lite trängre djuraffärer med lite större djur. Till exempel hundvalpar och kattungar. Jag blev lite vemodig där jag gick omkring bland blöta nosar och vassa klor. Undrar om de får gå på promenad någon gång. De behöver väl också se folk vid Seine lite då och då.



 


Poisson

Här om dagen var jag med Emma i Jardin du Luxembourg och åt glass med kolasås, tittade på fiskar, skrämde duvor och lyssnade på blåsorker. Det var en sådandär indiansommardag med 30 grader och jag ångrade att jag inte var naken.





Fiskarna var enorma. Kanske för att de blev matade med chips som de muntert sög upp.

C'est la rentrée!

I Frankrike finns ett uttryck som heter "la rentrée". Det betyder ungefär "tillbaka till skolan" och syftar på de första dagarna i september då alla franska skolbarn börjar skolan efter det, som alltid, för korta sommarlovet.

http://farm3.static.flickr.com/2788/4310955965_40cd37c145_o.jpg


I Paris märks la rentrée ganska ordentligt. Efter en sommardvala vaknar staden till liv och det är fest till och med på söndagar (fransmännen är så ologiska). Som en slö spyfluga som knappt flyttar på sig om man petar på den har staden sovit hela sommaren. Tills nu. Tillsammans med solbrända ben och vykort från söder, kommer en så svalkande vind att inte ens en fluga kan låta bli att flyga upp och iväg. Alla butiker, bagerier och restauranger öppnar igen efter att hela augusti ha haft "vacances" skrivet på en skylt bakom en stängd glasdörr. Nu börjar höstlivet och det kommer bli väldigt fint.

Cinema

Se den här kortfilmen. Den är bra.


Min styvsyster (som är allt annat än som i Askungen) är sötaste Flora.

Martyrs

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296778_10150754911820422_686710421_20121999_6418565_n.jpg



http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296794_10150754911945422_686710421_20122004_471466_n.jpg


Här om dagen följde jag med kusinerna på jobbjakt i Montmartre. Vår runda slutade dock mest med titt i second handaffärer och kaffe i solen vilket inte är helt fel det heller, i alla fall inte för mig som redan har ett heltidsjobb.

Butiken vi är inne i på bilderna (som är tagna av min kära kusin Filippa) ligger längst upp på Rue des Martyrs och ägs enligt ryktet av en svenska. Den är väl värt ett besök med sina knasiga accessoarer och väl utvalda vintageplagg.

RSS 2.0