Shimmer

Sommargrönt, duvblått, klarblått, beiget och rosa är färgerna i Paris idag. Jag lyssnar på sommarmusik och fönar en paljett-och-silkes-tröja torr efter en extremt försiktig handtvätt. Ikväll ska jag dricka rosé och dansa på något stort dansgolv. Igår var jag på skönaste jazz-salongen i Hotel du Louvre och firade att det är helg och att trumpeter är glansiga.


Une bonne femme

Satt och ritade lite här om veckan. Hittade en fin bild i BON som jag akvarellade loss på. Eller inte på men utifrån.

 


Fantastic Miss Fox

Nu är jag tillbaka på de ojämna och varma gatorna i Paris. Det känns väldigt bra och det blir inte sämre av att det är sommargrönska i hela staden. "Tillbaka" tänker du, var har hon varit? Jo, det är så att jag har varit i Lund en liten sväng för att måla påskägg, krama kussar och mysa med familj och vänner.

Jag han med en hel del lundasaker även detta återbesök; åt glass från Glasskulturen, solade i Botaniska trädgården, kollade på kinesiska Vaktlar i växthuset där, cyklade på kullersten, åt falafel, hade mysfilmkväll hos barndomsvännen precis som för tio år sedan. Vi såg till och med en animerad film, The Fantastic Mr. Fox.













Fniss, ljumma cykelturer i solnedgångar, stympade pilträd, magnolieblomning och studentupptåg. Alltid det jag på något sätt kommer kalla hem. Nu sitter jag i ett annat hem, i mitt Paris. Tänk vad fint jag har det ändå.

Flamingo

Man blir glad av fina saker så jag tänkte sprida lite glädje.


Tumblr_lim11lczf51qeved3o1_500_large

 

Tumblr_ljm1m6g4j01qgn3qgo1_500_large

Tumblr_ljtottn8ph1qbou0go1_500_large

 

5457466630_68096cb367_z_large


Gold

Det är sommarvärme här i Paris nu och jag önskar att jag bodde i en kuststad med badstränder. Helst av allt att Paris låg vid havet och var en kuststad med badstränder. Nu är plagen en och en halv timme bort. En kalldusch när man kommer hem på kvällen får väl duga.

Tumblr_lhpvlsga9l1qzgr2lo1_500_large

Eller en simtur i handfatet.

Nu ska jag cykla iväg med syrran och svettas, kolla in lite second hand-butiker vid Étienne Marcel och äta baguetter.


Sibling

Min lillasyster är här och hälsar på. Vi har cyklat runt på våra svarta damcyklar och ätit crêpes och baguetter, inte riktigt samtidigt men om vart annat. Ikväll ska vi äta choklad och titta på An Education. Igår kunde vi inte sluta nynna runt på denna låt:


Dada

Igår var jag och tittade på modern konst på Pompidou, Paris knasigaste byggnad med innanmätet på utsidan. Först såg jag mest sådan där konstig konst som du tänker "Hm, skulle inte jag kunna göra det där själv?" men sen inser att du aldrig skulle komma på idéen att göra just den där röda strumpan i skåpet eller tändstickorna i snören. Sedan kom orginalkonsten, de första konstiga konstverken, upp och ner vända pissoarer, klassikerna och då blev jag ännu gladare (än för röda strumpor). Matisse, Picasso, Duchamp, Braque, Delaunay, det var roligt.


Mitt fina chilenska muséesällskap och klasskompis.


Kissnödig?


Fick barndomsminnen till denna som har hängt i föräldrasovrummet länge, gör den det fortfarande?

Jumbo

När jag skulle cykla iväg till Jardin des Plantes i söndags cyklade jag rakt in i en världslång antikmarknad som hade poppat upp två gator bort från hemmet. Där blev jag fast i två härliga soliga timmar och pillade på en massa underbara och onödiga prylar.

 





 

 

Jag kom hem med ett gammalt skrivet vykort och en födelsedagspresent till storebrodern. Sen cyklade jag vidare och brände axlarna i den franska solen.


Holiday

Nu får jag häjda mig med alla inlägg jag lägger ut, du hinner ju inte se allt. Typ. De senaste dagarna har varit de första lovdagarna för mig eftersom Frankrike gillar att ha lov på våren. Jag börjar inte förrän om två och en halv vecka, det du! Innan dess ska jag chilla i parker, äta jordgubbar vid Seine, gå på muséer, få besök av lillasyster kanin och hälsa på i Lund. Hittills har jag redan hunnit med hälften av det där och har mest varit inte hemma och när jag har varit hemma har jag gjort läxa eller kollat på Seinfeld.

Här är i alla fall lite fler bakom scenen-bilder från Ida Pyk-plåtningen.














Bon journée!

Parc

Igår fotograferade Ida Pyk sina kampanjbilder till kommande kollektionen. Vädret var helt fantastiskt och bilderna blev perfekta. Vi åkte till den underbara parken Parc de Monceau och fotade, pillade i hår, chillade och kollade på hästbajs. Jag hängde med och fotade bakom kulisserna.


Frukost.


Den manliga modellen (Einar) hårstylas.


Lägenheten hade förvandlats till studio för dagen.


Ida får håret fixat.



Vi kom på plats, Parc de Monceau.


Småfixade det sista.


Kollade ut lokations.


Kärlek på en grön bänk i Paris.


Fotodags.


Titta hur fint det blev.


Kexpaus.




Fotodags igen. Ny outfit.






Scarfen åkte på.




Chill innan nästa bild.






Resten av bilderna får komma någon annan dag, det blev så många.

Pop in

När jag sa att det var bakisdag igår innebär ju det att det var fredagsutgång i förrgår. Jag mötte upp två fina svenskor och en fransman på Pop In som ligger två härliga stationer bort. Där var det tydligen någon slags svensk gymnasieskola som hade klassparty så efter lite dricka åkte vi vidare till Truskel, dansade, delade ut armbågar och snackade frenska. Nattens slutsats; alla heter Pierre i Paris.

 

Jag hade på mig min nya blus som jag klickade hem från Asos för några dagar sedan. Snabba postmän!


Days like these

Denna dag utsågs nyss av mig till den bästa bakis-dagen på länge. Jag vaknade och var alldeles yr av trötthet av att grannarna där uppe lyssnade på "Waka waka" med Shakira. Jag blev fruktansvärt irriterad men somnade om ändå. Sedan vaknade jag i tystnad och åt frukost vid två vidöppna fönster tillsammans med halva familjen på skype som åt pankakslunch.

När jag hade ätit upp tyckte jag det var dags att ta mig i kragen så jag duschade och tog min nya cykel (!) iväg på en liten sväng på Paris soliga gator. Det var svensk högsommarvärme (+23) och jag svettades runt bland ungar på sparkcyklar och finklädda kärlekspar och allt annat pick och pack som var på lika strålande humör som jag. När jag kom fram till flodkanten vid Notre Dame steg jag av cykeln och gick och tittade på alla fina antika kartor, skolplancher, tennsoldater och antika böcker som  finns i de gröna stånden där utmed kajen.




 

 



När jag var alldeles yr av all multitasking (gå, titta på bilder, hålla i cykel) svängde jag ner en trappa och gick längs vattnet bland vinpicknickar och bollspel.

 

 



 

När jag och cykeln kände oss nöjda cyklade vi hem och åt chèvre chaud med rödbetor och vitlökspasta. Vad jag kan.


New look

I lördags var jag och kollade på en Dior-utställning på Le Bon Marché. Den var inte så stor, ett fyrkantigt rum ungefär men det var roligt att se klänningar från new look-tiden.


 

Jag undrar vem som ska ha hand om Dior nu för tiden förresten. Det är dock ingen brådska enligt brittiska Vogue, "Dior-teamet" håller uppe kollektionerna tills vidare.


RSS 2.0