Sparkling

Imorgon måste jag köpa nyårsklänning (som om det var något ångestladdat tråkigt) så därför fixade jag nu lite inspiration för att underlätta morgondagens jakt.


Nu kanske du tänker, oj vad vårigt, vilka ljusa färger! Och det tänker jag med lite. Inte vårigt men lite ljus måste man ha i mörka stunder, och så passar det så bra till lysande fyrverkerier. Om jag inte hittar någon klänning så tror jag att jag syr en i silke, ungefär som en blandning av nr tre och fyra kanske. Eller ett och tre snarare. Elle bara fyra och så hittar jag någon fräsig kjol till det. Det är dock kul att inte ha tvådelat på nyår.

Shake that milkshake off

Long time no seen! Har känt mig lite oinspirerad att skriva här på sistone. Allt som rör sig i mitt huvud nu är att jag snart är en Stockholmare och det både skrämmer och är sjukt, galet, magiskt underbart! Mest det sistnämda, iofs med en liten varning för övergödsling av positivitet. Att flytta kommer att bli väldigt roligt, lite ensamt i början kanske bara, eller så är jag så upptagen med att insupa atmosfären och komma in i jobbet att jag inte hinner känna mig ensam. Hoppas det blir så. Jag är jättenyfiken på hur min lilla stuga ser ut innuti. Har hört att den är väldigt fin, snygg och fräsch så det är ju en bra början. Sedan kommer jag ju, såklart, att göra den till min, jag har ju mina burkar från Meloa och så ska jag shoppa upp ett nytt presentkort därifrån också. Najs alltså!


Vill ha denna att skaka tass med när jag kommer hem i Stockholm men den kostar jättemycket...


Måste hitta nyårsklänning. Måste, måste, måste! Tror jag ska in till Malmö imorgon och se om jag hittar något fint, annars svänger jag förbi Stoff och stil, köper silkestyg och syr något fint. Höga tankar om mig själv där ja! Har en idé om klänning eller linne i huvudet som är väldigt simpel, borde till och med jag klara av. Nåja vad är väl en klänning på nyår? Dötrist, urtråkig och alldeles, alldeles underbar... hähä sorry.

County

Är nu förflyttad från en snöyra till en annan. Hemma igen från den stora staden där barnen åker pulka på innerstadens gator och julshoppingen är på topp med trängsel, stress och mys. Det var mycket trevligt att vara där så här innan jul, fick riktigt in julkänslan. På lördagen gick jag, Carro och Filippa på Götgatan, upp och ner, och sedan var det 60årskalas på kvällen. Säby Säteri hade pyntats med en stor julgran vid fontänen och marschaller och granris, väldigt fint till snön. Maten var jättegod, en sommarinspirerad meny med nyfångade kräftor och västerbottenpaj till förrätt, tre sorters lammkött som huvudrätt, sedan ostbricka och till efterrätt gottländsk saffranspannkaka med salmbärssylt. Gotte! Alla vuxna blev härligt berusade och väldigt sociala. Jag Carro och Fille beskådade fenomenet med roade ögon.

Dagen efter, söndag, åt vi frulle på Säby och sedan en tripp till staden innan vi gick på julkonserten som faster Lenki var med i. Väldigt stämningsfullt och fint, har inte ens sett något luciatåg i år så detta passade finfint. Jag slumrade dock till lite mot Carros axel, julmusik är sövande! Sedan åkte jag och Berty hem med och till Lenki och det fina huset. Åt rosa fisk, busade med Cornelia och Berty och tittade på lite Astrid Lindgren med Ebba, sötaste ungen jag känner, bästa bebben. Hon kan dock säga förvånande saker ibland. Hon sa tex att hon skulle sticka en spik i mitt huvud så att det kom bajs, sedan log hon ytterst lurigt och fnissade förnöjt åt min reaktion. Buse.

Igår åt vi frulle på Bakverket på Bondegatan eftersom Säby inte hade någon personal längre. Väldigt gott och vi gillade alla toaletten med sötaste väggarna. Sedan blev det hejdå Stockholm och hallå Lund!


Frukost i Säbys stora matsal dagen efter festen


Utsikt över Säbys trädgård med Stockholm äldsta ek


Elin provar snyggaste brillorna på Stockholms stadsmission


Julkonsert i Sofiakyrkan, Mark Levengood i svart polotröja.


Fasters vackra vardagsrum


Förnöjd bakelse från toalettväggen på kaféet Bakverket


Every night

Älskar igår i matväg. Började med lussebullar till lunch sen pizza med Helly innan förfesten nere i sexarrummet på Lunds, sen fylle pommes från Hamburgarstället i Saluhallen vid hemgång. Lovely!

Nationsutgången blev toppen och jag är glad idag. Det var riktigt roligt att vifta med tassarna i taket och leka med alla fina vänner. Det var först tackfest nere i källaren för oss som jobbade förra veckan och det är så kul för nu är vi ändå en ganska tajt grupp, så många fina människor. Sen gick vi upp till Penthouse och dansade vidare bland många närgångna män (mindre roligt kanske men ingen kunde krossa mitt partyhumör så jag blev icewoman och dom fick bita i snön) och iskall snöyra på balkongen. Efter nattamaten tummade Henrik på att han ska ha en fest för mig inna jag åker till staden för gott, yay! Tummisar får man inte bryta.

Nu har jag bråttom igen, ska ducha och packa och tvätta innom en halvtimme! Stressstressstress...

Är dock nöjd med min lilla modehörna i rummet:


Whiteroom

Snö. Täckande beskrivning av igårdagen och idagdagen. Och så lite puderrosa inköp i form av ett linne från Topshop och en klänning från H&Mtrend efter jobbet. Ikväll ska jag vara drop dead och ha på mig min nya klänning och kedjehalsbandet jag gjorde till ett blingblingparty förra året. Nu har jag ofattbart bråttom och ska därför inte skriva mer just nu. Imorgon åker vi till sthlm och firar 60åringen och inatt dansar vi av oss rumpan, nu kör vi!


Liknar min mössa lite, finfint!


Theatre confect

Har kommit in på mitt varma rum från månadens första minusgrader, julshopping, lunch och kaffe på Mikai. Är utmattad men glad, man måste må lite dass för att kunna må som ett körsbär på toppen av glassen. I stan mötte jag Helly och Maria och vi gick runt och förundrades över hur många prylaffärer som får plats i en liten skitstad som Lund. Lund består av prylaffärer, med samma utbud, och kafféer. Och Topshop. Och en kyrka som är slakigt grå av avgaser men tydligen ändå coolast i stan. Jag köpte en julklapp till hemlig motagare och en teburk till mig själv och stugan i Nacka. Vi var en fin trio som lämnade staden i juleljus, vi hade alla på oss finaste lurvmössorna. Tror faktiskt att det var många som kände för att sträcka ut handen och klappa våra små knoppar. Det hade de fått om de bara hade frågat.

Nu passar mysbilder från Sigrids hus i Lomma.


Sigrid och hennes hemmagjorda pepparkakor, ja du hörde rätt, hemmagjorda.


Julisar vid fotänden


 Vad ska jag säga... Sigrids rum med tillhörande kreationer och kurslitteratur


Jag i hennes guldspegel


Vardagsrummet med bla målning av hennes släkting Sigrid Hjertén


Big brother is watching

Jag älskar min storebror så sjukt mycket. Världens bästa storebror. Du kan ju försöka toppa honom men du kommer bara bli besviken när du inser att det är omöjligt. Jag var helt nere nyss, paniksmsade honom så att han skulle ringa när han vaknade, behövde stöd. Han ringer tre minuter senare och jag börjar gråta lite. Alla män är inte dumma i huvudet, bara några. Vilken otur man kan ha. Den enda mannen som är undantag för "bry dig inte om män"-regeln är Berty, ingen annan, framför allt inte någon punktering. Vad jag än gör så blir det till min nackdel så jag ska inte göra något, inte ett dugg, inte bry mig. Om jag inte kan somna ska jag ringa Robert, det sa han. Han är bäst. På fredag ska vi leka och på lördag ska vi shoppa i hufvudstaden.


Puss på din lilla nos!


When you wish upon a star

Min önskelista blir bara kortare och kortare för varje år som går. När jag var liten satt jag och kryssade för hela sidor i leksakskataloger, nu har jag tur om listan ens fyller upp en post it.



Årets lista:
♥ Termosmugg med roligt mönster
♥ Fin pyjamas från Topshop
♥ Halsband med fina berlocker
♥ Plattång
♥ Hårspray från Björn Axén
♥ Bidrag till resa, hem från sthlm eller till Paris
♥ Prenumeration av brittiska ELLE
♥ Söt adresslapp till resväskan
♥ Minneskort till mobilen (snyltar just nu på faderns)

Woho! Tror nästan att jag har slagit önskelisterekord! Nio saker, bra jobbat, jag är stolt.

Ice woman

Så jäkla rätt, mitt i prick Ida! SÅ ska man vara, en iskvinna med översvämmande självförtroende, och en gnutta ödmjukhet. Ida Pyk har startat en förening för iskvinnor som klarar sig så länge de själva mår bra och som inte behöver män för att må bättre, snarare männen som behöver dem för att må bättre. Jag vill säga att jag är en iskvinna, har bara levt upp lite till de förväntningarna senaste veckan. Läs hennes regler för medlemmar här och gör det nu! Några personliga favoritregler är Tänk ”alla killar vill ha mig” och du kan välja och vraka och Ägna endast din energi på människor som ger dig energi tillbaka. Alla regler är dock sjukt klockrena och man borde leva efter dem, jag ska börja nu, försöka i alla fall.


Ida "the ice woman" Pyk på sin vernissage på JUS i Stockholm. Foto, jag.


Fabric

Var och smuttade glögg och smaskade peppisar hos Sigrid igår, mycket nöje och supermysigt. Nu ska jag skynda mig till en ösregnande stad och julshopping med fina Julia. Ska slänga i mig något att äta också, därför har jag megabråttom! Sedan är det jobb på lunds nation med sittning och klubb och disk o dans. Det blir en lång natt.


Ingång till Sigges rum i den lilla stugan från 1700talet. Fler bilder från Sigrids magiska hus kommer snarast.

In english please

Ikväll ska jag på glöggmys hoss Sigge i en lite ockrafärgad stuga vid en å med hängpilar och stjärnhimmel. Ser fram emot det men måste vara lite duktig först. Ska städa, handla mat, skicka brev och måla naglarna med ett andra lager av midnight passion. Nu håller mina tänder på att ruttna bort, dags för tandborstning och adjöken till karius och baktus!


Var det min lillasyster som övade franskläxan? Oj nej, det var bara Hassan.

Eye of the tiger

Tror jag har lite feber, kan inte komma på en annan orsak till min tunga kropp, och knopp (inte som i KP dock). Ska gå och lägga mig precis som alla andra nätter men nu tror jag nog att jag kommer frossa lite. Inga konstigheter.

Var i stan och fikade med Maria och Helly idag. Jag har inte varit mätt på fyra dagar pga olika nervösa störningar. Jag är konstig, jag vet. Är hungrig och vill äta men blir lite smått illamående så fort jag tänker på att äta. Därför passade en hallon och banansmoothie med sugrör bra (slank ner snabbt innan jag hann börja tänka), toppad med grädde, chokladsås och äppelskivor och jag blev en glad och lite mindre hungrig tjej. Helly drack ljummen varmchoklad (det tog så lång tid att få dryckerna så chokladen han svalna) och Maria var traditionsenlig med kaffe. Allt var gott och roligt men jag var inte på topp då en liten huvudvärk knackade i tinningarna och onödiga och energikrävande tankar bankade hjärnceller. Inga konstigheter.


Min farligaste tiger hoppar omkring på modigt.se och förgyller min vardag med små morranden när jag är nere och behöver någon att klappa. Ska gå och klappa tiger nu faktiskt. Inga konstigheter.

Running out of that

Sitter och är trött, både fysiskt och psykiskt. Det händer så sjukt mycket nu för tiden, eller de senaste fyra dagarana i alla fall. Först fredagen med drama på dansgolvet och otippat slut, sen samtal och handskak (inte ett fysiskt handslag, men ett mentalt) på att jag flyttar till Stockholm och jobbar som barnflicka ett år den 11 januari, sen för många tankar om allting vilket har gjort mig sjukt trött överallt. Måste ducha, gå ut och inhalera lite syre och sedan sova som en koalanalle. De sover väldigt mycket.


Denna flicka ritade jag för någon vecka sedan. Har gjort om henne lite och satt henne som bloglovin'länk som du ser.


Picabuh

Har inte fått jobbpass idag, inte coolt. Degar därför framför datorn och leker med skolkande papi. Den 18 åker jag till Stockholmen, firar 60årsdag och shoppar loss. Igår kom jag och gänget fram till att jag bara har ca tre nationsutekvällar i Lund kvar, det känns, och då inte på ett bra sätt. Det är det jag kommer sakna mest tror jag, att leka med mina flickor. De ska dock komma och hälsa på mig varje helg nästa år. Jag kan betala för deras biljetter om det blir nödvändigt, och hotell. De har inget val! Någon gång måste de komma i alla fall. Jag kommer vara den ensamaste flickan i hela Stockholm. Bästa inställningen där ja. Det kommer bli fett att flytta dit, men kommer sakna många. Flyttar permanent den 11 januari och sedan stannar jag i ett år, kanske längre? Wiie!

Nu ska jag komponera ett brev till en annan nollåtta, försenad fölsepresent.

CIMG2128 by you.
Sist jag var i Stockholm tittade jag på skurkar, ammunitionen användes dock aldrig.

Teen lovers

Går och lägger mig nu. Har inte hunnit hitta borttappad sömn så jag får leta inatt. Helly och Maria har precis gått hem efter african rooibos och ansiktsbokstittande. Det är så en söndag ska spenderas efter jobb på H&M med blåmärke på läppen, borde använt läppstift.

Regnet leker på mitt takfönster och snart leker jag i drömmarna. Din godnattvisa kommer här:


Popcorn

Igår var en höjdarkväll med stora inslag av drama. Äckliga präster, dumma multiflickationstabeller, bästa vildvittrorna, luriga rövare och upphetsade Pippi Långstrumpor för att bara nämna några. Jag har kvar min känsla som svin och den blev inte bättre igår, snarare tvärt om. Förfesten hos min rumpnisse Maria var i alla fall rolig, precis som efterfesten och efterefterfesten. Oj vad kryptisk jag är. Just det, kvällens tabbe var nog helt klart när Marias mobil tog en simtur i toaletten, inte coolt.

Nu är jag fruktansvärt hungrig och väldigt trött. Sömnen inatt har varit ganska bortglömd. Dags att minnas helt enkelt, så nanna sött för det ska jag!


Madicken och rumpnisse ♥


Dragon in suit

Igår var jag som sagt inne i äpplets kärna för att snaska fika och kompistugg. Stämningen var på topp och jag fick till och med träffa Kajsa som hade blivit upphämtad från garderoben på Grand Hotel. Hon är en trevlig prick. Vi pratade om framtiden och baktiden och jag led med Julia som numera är mejllös pga någon elaking och dess hackerkunskaper. Därför kändes det nödvändigt med lite fönstershopping så vi kollade på skor, pyjamas, BH och drakdräkter.

Helly funderar över något att klä tassarna med.


När jag kom hem ringde fina Nina, min absolut vackraste kompis, och frågade om jag ville hjälpa henne med att redigera foton som hon ska ta. Julklapp till pojken i staterna. Jag sa ja och blev glad för förtroendet.

Ikväll är det festligt värre med tjänstemannafest på Lunds nation. Drycker kommer flöda och piggelin kommer slickas. Temat för kalaset är Astrid Lindgren så jag valde den tråkiga utmaningen att vara Madicken, för hon är söt. Töntigt tänker du MEN Madicken är faktiskt min Lindgrenfavorit, hon är en cool tjej, ville vara som henne när jag var liten och nu får jag äntligen chansen!

Dreams of owls

Aj. Jag går försiktigt ner för trappan och sätter mig med en ljummen kopp oboy. Nu är bikinilinjen vaxad och fin. Lögn. Den är inte fin än, får vänta på att huden ska lugna sig lite. Slutsats av bikinivaxning blir som följer: känns mer lönt under själva bikinisäsongen, luktar gott, gör ont i max 7 sekunder/drag, svårt att få bort hår på vissa ställen utan att det känns som att man dödar huden, mysigt att smörja in med olja efteråt. Lite negativt men mycket positivt också, har du inte testat och funderar på det så tycker jag du borde testa, lite kul ändå. Får ge rapport imorgon om hur det blev efter lite vila och med trosor från Victorias Secret på. Då blir det fest!

Just det, träffade Robert P. innan idag, han envisades med att ta bild på oss så jag fick till slut ge efter. Här är resultatet, lite kul att han typ tittar bort och ser "ovetande om att han blir fotad" ut medan jag glor in i kameran. Men sådan är han min Robbie, lekare.


No regrets

OJ nu fick jag bråttom. Ska vara på stortorget om 45 minuter och jag satte precis ner fötterna bredvid sängen. Sveper en kopp te, slukar en banan, skvätter av mig i duschen och jag är redo! Får äta ordentligare frulle i city med mina bebisar. Fick ett sms av Julia igår, klockan 01.30, där hon claimade mig för fika halv ett idag tillsammans med Helly och Maria (de på bilden). Ser fram emot att säga djupare fraser än "det blir 199:-, tack", "kvittot ligger i påsen", det var den graden av social jag fick vara igår. Att säga traumatiskt är inte att överdriva.


Bilden kommer från JUS:s personalrum i Stockholm från när jag var där och hjälpte Ida Pyk.


Pour toi

Har tittat på lite skönhet. Galet magisk skönhet från Sonia Rykiel. Hennes underklädeskollektion för H&M hade releasparty igårnatt och det verkar ha varit som en saga, bokstavligen. Var inne på min kära Idas blogg, hon var såklart där med de andra 1999 modemonstrena. Grymt fina bilder och jag är lite blöt i ögat som inte fick vara där. Kollektionen släpps den 5 december här i Sverige, ska försöka jobba då!

En film av en privatperson som var på partyt. Tyckte den här filmen visar mer hur stämningen och festen var än de filmer som är gjorda åt H&M. Se och njut!


Did it and quit it

Min mun är alldeles klibbig av sötsaker och leenden. Har ätit saffransbullar med mandelmassa, peppisar och druckit varm choklad, nöjd med tillvaron helt enkelt. Till min kulinariska upplevelse fick jag mode och storstadsliv med ännu ett avsnitt av The City. Jag vet, det är löjligt men jag gillar det. Löjligt är coolt.



Nu ska jag gå bums i säng och sova efter en hård dag på jobbet. Hårdheten kan du kanske tycka är att ta i men idag var min arbetsdag faktiskt hård. Blev nästan mordhotad.

Nu skulle jag kunna döda för lite sömn, dröm sött!

She is a constipation

Idag har det varit min halvt duktiga dag. Tränat, ja, städat, ja, hjälpt Carolina med läxan, nej, diskat, nej. Nu ska jag äta clementin och inhalera doften av nybakad morotskaka i köket. Sen ska jag testa mitt, förhoppningsvis, nya underverk, bikinivax. Kommer nog göra ont då min smärtröskel när det gäller hårborttagning är minimal. Hatar att vaxa benen. Så håll för öronen!


Just det, Carolina är en förstoppning. Hon nickar instämmande och fortsätter att leva i slowmotion.


Min lilla förstoppning ♥


Me so hungry

Idag är jag bäst, oövervinnerlig, starkare, svettig, trött, superhungrig och slö. Oväntad vändning. Har kommit hem från ett afroträningspass, därav känslan av allt det ovanstående. Jag gick upp kl10.00 bara för att jag skulle träna, ändå duktigt. Annars hade jag nog sovit en timme till men nu tränade jag den timmen istället. Så stolt.

Mina hundar sjunger W.O.M.A.N. med Etta James och jag filosoferar om det är godare med nudlar eller yoghurt, nudlar eller yoghurt? Någon sa "shake your bootie" och jag säger varför inte? På fredag ska jag skaka rumpa igen. I lördags skakade jag rumpa på Östgöta Nation, det var roligt, svettit och klacklöst för vissa. Några drack supergoda drinkar och kramade män, nägon undvek glasögon och vissa män, någon annan suktade efter sms och tappade klacken, ännu någon annan fick aldrig upp mungiporna i taket och gick hem innan kön. Jag fick med mig ett svärd hem. Därav en lyckad natt som fredag dock kommer toppa!


Fest med nationsutgång, bästisar!


RSS 2.0