Porridge

Min dag har varit händelselös och för det har jag bara mig själv att skylla. Jag borde ha städat, borde ha tränat, borde ha kollat upp körskola, borde inte suttit framför datorn så länge. Nu har ordet borde blivit roligt och jag fnissar lite. Det blir så när man tänker på samma ord många gånger i rad. SÅ händelserik har min dag varit; jag skrattar åt mig själv.


Du får inte smaka...

Nu ska jag äta upp min mannagrynsgröt med världens bästa hallonsylt medans jag låter The City rulla på datorskärmen.

Have a happy period! (Blev det fel nu?)


Who the fuck is Chanel?



Chanel är en lite coco tjej med starka åsikter som hon visar med sitt yttre. Hon har många älskare och är den romantiskt passionerade typen som gillar kärleksbrev på flaska, eller parfym på flaska. Hon har faktiskt gjort en egen parfym som hon döpt till Chanel no 5.

Hon har på sig:
Hatt och skärp, H&M
Tisha, modekungen, James&Marilyn (Marilyn hette även tjejen som gjorde reklam för parfymen no 5)
Byxor och halsband (med bla flaskpost och ballerinaskor), Urban outfitters
Kavaj, ASOS
Skor och parfym, Chanels egna ♥

Mitt kollage med tröjan från James&Marilyn är med i en tävling. Hoppas på att tröjan snart är i mina ägor, så snygg!

A merry mess

Oj vad jul är det nya svarta. Har kommit hem från julstök på kulturen, en riktig lundensiskt tradition. Vi lundensare är mycket för traditioner. Skyltsöndag med kulturenbesök är ett måste på 1:a advent. Så jag tog mitt pick och pack och cyklade in till en lysande och sjungande stadskärna med magdansöser på stortorget. Började hos en Julia med att lämna in en teckning som Berty och Elin ska få inramad, det kommer blir fint, hade ju bästa expediten! Gick sedan över till nästa Julia vid AF och kollade in designstudenters underverk och senare även julstök inne på kulturen. Det var fint och stämningsfullt och vi åt provsmaker av det vi kom över, bla skånskt rågbröd, kola, korv (inte till Julia dock), och godaste äppelglöggen någonsin, gjord på pressade röda paradisäpplen. Vi uppskattade även den lille mannen med de magiska fingrarna som satt och gjorde marsipanfigurer för fulla muggar.

 

marsipan copy by you.


Lägg märke till den uppmärksamhetskåta tomten, nr2 i ledet, som tittar rakt in i kameran


 
juliagillar copy by you.

Bentebent gillar honom


This one is wet

Har ätit peppisar och druckit lite kaffe efter en liten promenad med lillasyster och lille pappi. Nu är det lite jul hos oss, pappsen har satt upp juleljus i fönstret, passar bra till doften av hyacint.

Har även förlängt mitt liv med okänt antal minuter efter att ha skrattat åt Eddie Izzard på din tub. Han är så oerhört bra, finner ej ord, därför:


Tire swing

Ultimata, klockrena, snygga, perfekta, tidlösa, klassiska. Ett urval adjektiv som beskriver mina nya pumps som jag köpte idag. De är i mockaimitation och svarta, verkligen de klassiska pumpsen till modellen. Min nya kärlek. Köpte även ett diadém och allt detta för endast 186:- eftersom min personalrabatt ger 25% på H&M.

Sen gick jag till stationen och tog ut tusentals kronor som ska skänkas till välgörande ändamål (du kan kalla det att betala tillbaka skulder om du vill det). Efter det skulle jag köpa biljett hem men vill inte ha femtio tior i växel från biljettautomaten så jag går och köper två bounty på pressbyrån. Hinner dock inte komma fram till kassan innan jag får syn på tidningarna, svårt att undvika i den butiken. Vill köpa brittiska ELLE men köper svenska för 30:- mindre och får "The Holliday" på köpet. Ska ldrig mer köpa svenska ELLE, blir bara besviken. Britterna är först med allt.


Mitt svarta sammetsdiadém från H&Ms barnavdelning.

Nu har jag ätit pannkakor med hallonsylt och lekt med photoshop. Sött.

Oh, kom på att jag vill ha den bilden som tapet! Utan en Mikaela då.

Mirror perspective

Jag vaknar. Torr mun och tunga ögonlock. Näsan är igentäppt, har andats med munnen hela natten. Sväljer några gånger och sniffar in morgonmörkret. Ett litet léende tassar in i tankarna. Jag känner en doft av barndom och trygghet trots den snoriga nosen. När jag vänder på huvudet och tittar på skrivbordet ser jag två små blommor. Sådana blommor som i folkmun kallas för hyacinter. Jag brukar säga fel och kalla dem för pärlhyacinter, en skada som har följt med sedan tidiga år då jag lyssnade på "morfar prosten" på band. Gustaf äter pärlhyacintlökar, de låg ju i kylen!

Jag minns även gårdagen som doftade pepparkaksmulor, rött te och pärl, förlåt, hyacint. Ett minne om ett sinne kommer oftast inte ensamt så jag låter mig minnas glada röster, japansk pop och lite allvarligare röster.



På kvällen borstar jag tänderna, tar på pyjamas och puffar till kudden, men kan ändå inte sova, så jag ritar en teckning. Har fått in rytmen nu. Somnar halv två och väcks av jobb-sms kl 8.00 nästa dag.

Har idag jobbat i åtta timmar, ätit thai i tjugo minuter, rest i regn i femton minuter, diskat i tio minuter, kramats i fem minuter. Jag vill byta plats på nummer först och nummer sist. 

                                                             ♥


Role model



YES! Nu har jag hittat namnet på den mytomspunna H&Mmodellen! Det har gjort mig sömnlös och tunnhårig och jag har frågat alla på H&M vad hon heter men ingen visste. Hon är ju känd för tusan, det är sådant man ska veta när man jobbar på H&M, vad ens modeller heter. Hon är en Victorias secret-flicka också. Namnet på sötnosen är Sasha Pivovarova, ryss såklart.

 

Nu ska jag gå och lägga mig och sova bättre än någonsin.


Pale in the sun

Postar ett brev från tågresan till Stockholms modevecka och Ida Pyk. This one's for you Bentebent!



Must be funny

Det är på löningsdagen glömt!

Jag är inte längre en fattig ickestuderande student, utan nu är jag en relativt rik H&Mvikarie. Jag kommer dock inte ha samvetet att slösa dem. Efter att ha levt snålt och sparsamt i en månad så har jag vant mig vid att inte kunna köpa saker som inte är livsnödvändiga. Jag får väl ha en mjukstart och vänja mig vid att ha råd. Eller så fortsätter jag att vara sparsam och sparar hälften av lönen till senare kostnader, typ shopping i hufvudstaden, eller en resa till Paris, eller shopping i Paris. Gillar alla alternativen.

Nu ska jag gå in på ASOS och fönstershoppa. Sen får vi väl se om fönstret försvann.

Click on images to enlarge them

Örhänge från ASOS


People think I'm being perverse on purpose

Fanns bara live-version, håll till godo.


Pop bottles all night

Var inne på en blogg som har teckningstävling just nu, Kan Dee tror jag närmare bestämt, och blev så sjukt inspirerad av de tävlande bidragen. Det är ju galet vad människor kan skapa med händerna! Skönhet kallar jag det. Därför ville jag testa på att skapa lite skönhet. Det var länge sedan jag ritade något så det var jätteroligt att använda pennan på det sättet igen.

Här är resultatet (dock inte helt klar). Jag ritade av boken "Modellsommar"s omslag.


PS. Ser nu att bilden blir mycket fulare som fotografi i datorn, skuggor och annat spännande försvinner, den ser mycket plattare ut här, så ha överseende. DS.

Sneaky

Ett skämt, seriöst. Vero Moda har utlyst en tävling där man ska "designa sin drömklänning". Din drömklänning går dock efter en mall, det är som att klä på gubbar i The Sims. Låt kreativiteten flöda helt enkelt! Jag gjorde såklart en klänning, bara för att jag ogillar tävlingen, logiskt tänkande där ja. Så om du ska rösta på någon klänning så rösta på min! Skrev världens mest cheesy beskrivning också, multo bene.

 




Know your quotes

Jag läste upp citat för Carro för några dagar sedan. Med min finaste Ranelidröst pratade jag om fötter, ränta och blommor.

Att leva är inte nog: frihet och en liten blomma måste man också ha. H.C. Andersen
Bättre med tio pensionärer som gräver där de står än en grävling under huset. Ruth Gotteberg
Jag vill hellre ha rosor på mitt bord än diamanter kring halsen. Emma Goldman




Söt nörd, det ligger i släkten.


Too much too fast

Ojojoj sitter och lyssnar på fraser som "för mycket händer på för många ställen", "han drar ner henne på golvet i hallen". Linnea är därmed DJ för soffhängsgänget. Min utsikt är en minst sagt komisk scen. Till höger i den ena soffan sitter Carro med sin laptop, ytterst koncentrerad, spelar förmodligen farmville eller harpan. Till vänster om mig i den andra soffan sitter Linnea med sin laptop och med den röda flätan uppslängd på ryggstödet, läser förmodligen faktabloggar som kissie, paow eller dessie. Mitt i socialamediers centrum sitter jag i en liten röd fotölj och bloggar. Vi har så roligt tillsammans vi systrar. Umgås med en så hög social standard att det knappt är tyst en sekund. Snarare en standard som innebär att när det sägs något så är det ett undantag för att få någon att sätta på TVn eller säga "men va fan, om inte han loggar in snart så pallar inte jag vara online hela kvällen".

Mitt vardagsrum, typ.

Nu ska jag cykla till mor min och äta middag sen ska jag UT! Till 20årsfest snarare, cocktails och liveartist, och efter det så blir det förhoppningsvis Lunds nation, kommer in där gratis och har nog inte råd att gå någon annan stans egentligen. Den 25 smäller det dock!

Var på vigsel för några timmar sen, jättefint! Grattis käre far och Annika, all kärlek till er!

Dance, dance, dance

Har helt fastnat i Lykke Li nu. Spotifyar henne och lyssnar genom hela listan. Det känns som en sådan dag, en prickig dag med pastellfärger. Välkommen till familjen Flum! Tycker det är lite svårt att beskriva hennes musik, den är liskom prickig med matta, fast färgglada toner. Detta blir bara värre och värre, ska låta det vara nu. 



Min gar de robe


A little bit

Nu har jag sålt min väska! Är väldigt glad, tror dock att jag tog lite för lite för den, 100:-. Men det är lätt att säga nu när jag har sålt den, trodde inte att någon skulle vilja köpa den över huvud taget. Därför ändå nöjd. Ska sälja mina blue suede shoes från Bianco också. Ett par sneakers i klarblå mocka, riktig snygga men ack så små. De luktar syntetisk jordgubb också som vissa skor på Bianco gör. Knasig produktidé. Hur lät det när de kom på det egentligen? "Åh jag vet! Vi tillsätter en sliskigt söt syntetdoft i sulan, det både döljer tåbiran och får en att tänka på billigt luktsuddi på samma gång, vilket kap det blir!". Snyggheten på skorna väger i och för sig upp lukten väldigt mycket. De kan jag nog sälja för mer, kanske 400:-. Jippie!

Nu ska jag sparka mig i  ändan, ta mig i kragen, få tummen ur röven (vilket burleskt ordval) samla mig och börja sätta mig med mina skattepapper. Jag ska jämka.

Sålänge kan denna fina video rulla.



For you I keep my legs apart


Tea and cookies

Känner mig febrig fast utan febern. Mitt huvud är nere i marken, eller hade varit om jag inte hade hållt uppe det med halsen. Det känns tungt och fullt av för mycket fula saker. Är det stress? Är det hunger? Är det sömnbrist? Jag vet inte men nu ska jag äta något, nudlar kanske, sen ska jag äta lite mer, kakor och te kanske.

Köpte vinterkappa idag! Det blev en helt annan än den jag hade kollat ut igår, spännande! Den är mörkmörkblå med guldiga knappar, väldigt 80talsinspirerad siluett. Den kommer förmodligen från 80talet så det är kanske inte så konstigt. Fin är den i alla fall. Har precis sprättat bort axelvaddarna från den och ska nu bara hitta en ultimat halsduk att ha till så att min vinteroutfit blir fulländad. Jag och Julia (vi var på parterapi idag så hon var bla med och köpte kappan också) kom fram till att det är mycket roligare att gå ut på vintern när man tar på sig något fint först. Kyla blir en hobby.

Poop shell

Här kommer en antihyllning till min okära lillasyster. Hon är lite av min hus-clown. Sa jag att du luktar jätteilla?


Human

Min jacka kommer att bli min imorgon när jag har köpt den, la undan den idag. Mina cash är obefintliga.


That's just what they'll do

Är lika glad som Julias Happywall just nu. Fyndade nya ankelboots på Humana. Hittade en vinterjacka också, min decemberbudget är räddad. Nu har jag avklarat både skor och jacka för under 400:-. Vad ska jag säga, det kallas tur!



Åt på Spyken med Julia och hennes blåa portfölj innan stadenrundan. Det kändes minst sagt konstigt, inte Julia och portföljen utan att i ett naffs komma tillbaka till tidiga mornar, tunga väskor, stressiga sistaminuten-arbeten och små barn. Inte jättesmå barn men ändå under snittet.

Don't be a traffic light

Trackaserade Linnea med spegelbilder medan hon tvättade bort smink efter dagens bravader. Sen gick vi genom min ekonomi för december, jag slutade på noll. Bra, dåligt?

Sömnen infinner sig snart och då ska jag vara lydig och göra som den säger. Sova. Först ska jag bara borsta tänderna, ta på mig rutiga flanellbyxor och stänga av spotify. Imorgon är jag ledig och tror därför att jag kan vara vaken hur länge som helst. Denna så kallade fakta är dock en lögn. Jag gick upp 05.45 för att jobba på Gustav kl 08.00. Sömndrucken utan undantag och detta ska nu botas. Nu. God natt!

Come on

Är det en fet hipphoppare med bling och keps på sniskan? Är det en pimp som försöker rimma? Är det en "pappa betalar" som försöker impa? Nej det är Anya Marina:

Stacks on deck
Patrone on ice
And we can pop bottles all night
Baby you can have whatever you like
I said you can have whatever you like
Yeah
Late night sex so wet and so tight
I'll gas up the jet for you tonight
Baby you can go where ever you like
I said you can go where ever you like
Yeah


Do what ever works for you

Kändishysteri när den är som bäst är när den handlar om dig. Du är cool om du har sett en kändis, du är coolare om du känner en kändis, du är coolast om du är en kändis. Hur cool är du?

I veckan såg jag Maja från The Sounds på H&M, Storgatangallerian. Jag stod i kassan och hon provade kappor och hårsmycken med sin snygga kompis.

Bam Margera var på H&M i Lund för någon dag sedan, alla coola killar hade sett honom. Han var där för att se sin mindre kända bror spela på Mejeriet, Lund var där för att se honom.

När jag blir stor ska jag bli känd och smal, känd och smal. Det är mina mål i livet.

Det väldigt snygga fotot är taget av Fredrik Persson



Till något helt annat. Jag vill hitta ett snyggt foto att förstora och utsmycka min vägg med, letar utan riktning. Hjälp mig.

Stuck in the concrete

Sitter och lyssnar på Corinne Bailey Rae och sommarfavoriten Put your records on. Det är mörkt ute och jag har bara varit vaken i tre och en halv ljustimmar. Inatt hittade jag borttappad sömn och sov tretton timmar. Känner mig nu som en liten balletdansös med träningsverk i rätt delar, fräsh hy, graciös nacke och ballerinatoffs. Liten och späd-känsla.

Nu till några av veckans höjdpunkter.

Användning av mina nya trosor från VS och upptäckten av medföljande presentkort därifrån för minst 10$, det står i en liten medföljande broshyr att värdet är "so secret, even we don't know the value" och att det kan vara värt minst 10$ och max 500$. Ganska så najs.

Firandet av farsdag i söndags, hemma hos farmor och farfar. Älskar mina söta kusiner, och resten av släkten såklart. Finaste Ebba fick mig att fnissa i smyg när hon använde min tumme som hjälp vid tårtätningen.

Försenade födelsedagspresenter, fick boken The Sartorialist av Maria (TACK IGEN!) när vi fikade på gräddhyllan. Vet inte om hon visste att jag följer den bloggen men det var verkligen en perfekt present som dessutom var inköpt i den enda rätta staden, New York. Har även fått reda på att Tora har lagt undan en av de fina huvudbonaderna hon har skapat så att jag kan köpa för kompis/födelsepris. Det är så kul att få presenter i efterskott, mycket mer överrasking. Jag gillar överraskningar.


Flyttahemifrån-inspiration från bla lägenheten som jag var på förfest hos i torsdags, riktigt snygg med svart och vitt-tema och soffgrupp i brokadstil hittad på loppis, så det finns hopp. Hittade en snyggsnygg blogg idag ockå m(r)sfrankl, massor av snygga bilder som inspirerade till tusen.

Ett missat tåg som ledde till bland annat bra musik och fint hår.

Mejl från Vickan i Nacka med info om au pair-jobb. Egentligen var det konversationen vi hade igår när hon ringde mig som var det bästa, det var skoj att prata med henne, som vanligt. Så i vår är jag i Stockholm och kanske även au pair åt kusinbarnen med egen liten stuga i trädgården. Bangar inte!


Sexapeal

Igår var en natt av förvirring på Lunds nation. Två val, en utväg. Jag är dock nöjd med resultatet, det blev roligt till slut, om man bortser från förvirrade små danskar. Är så obeskrivligt trött nu, ska gå bums i säng. Så trots det otursbådande datumet fredagen den trettonde har dagen varit till belåtenhet och utan missöden eller olyckor, än i alla fall.

Har gjort en nyttig sak idag också, bakat amerikanska brownies.


No, my bag is so full of chocolate

Nu är jag sur. Hade skrivit fetaste inlägget och så startar datorn om utan anledning så att allt försvinner. Det är nog Linneas fel. Hon sitter två centimeter ifrån mig och läser fulbloggar och kallar projektarbete för dase. Hej där.

Har skrattat så att jag har fått huvudvärk hela dagen. Roligt men jobbigt. Jobbigt när det är roligt. Fina fikor med fina flickor är skyldiga mig en näve huvudvärkstabletter. De får allt ställa saker och ting till rätta. Nej förresten, om att ställa saker och ting till rätta betyder att jag slutar skratta så vill jag nog leva med lite huvudvärk. Tack!

Nu till dagens andra skratt, jag hatar snigel for life, och det är en sanning!


And along came Anakin

Jag hoppas på en snar inkomst, innan den 25te. Dumma mig som inte har jämkat och som kommer få ungefär tre kronor när kungen har tagit sitt. Det är inte sant. Jag kommer få ungefär 6000kr, men ändå. Är heller inte helt säker på om det är kungen som tar mina pengar, kanske är det skatt som går till staten så att vi kan gå i skolan och få svinvaccin. Det finns dock en risk att det är kungen som snyltar åt sig mina pengar. Han har trots allt två bröllop att pröjsa för innom en snar framtid. Jag tycker dock inte att det är en ursäkt, fy på dig kungen!

Min inkomst innan den 25te hoppas jag kommer från tradera. Håller på att sälja en vit väska. Ingen som har nappat. Än. Köp den vettja!

Klicka för att visa Megabild!


It is a wise father that knows his own child

Grattis på farsdag käre fader! Min pappa är världens bästa faktiskt. Kärt barn har många namn säger man ju och min käre Peter har kallats vid många fina namn, till exempel pannkakstrollet, P.P (Pinsamma Pappan/Peter), Pe, Pidde, farsan Baloo. Pannkakstrollet är en personlig favorit. Pannkakstrollet bor djupt inne i en skog vid en lekplats i Bromma men om man har tur/otur så kan han komma fram när det görs pannkakor och vända upp och ner på både dig och pannkakorna. Pannkakstrollet kan faktiskt vända pannkakor i luften, precis som Pettson.


Reunion

Jippiejahoo! Det regnar, blåser stormbyar och är känslomässigt minusgrader ute, kan dagen bli bättre? Svar ja. Den inleddes med superstresscykling till pågatågen som följdes av svallningar och försök till sminkning i en nästan tom kupé, sånär som på en liten förnöjd tant med page och leende. Väl i Malmö jobbade jag 8h på Gustavs torg, H&M. Såg en wunderbaum kappa på en av affisherna i affären men hittade den inte någon stans på riktigt, finns förmodligen på damavdelningen, jag var på divided och trend. Älskar trend. Får ett pirrigt sug i magen varje gång jag går genom. Den 25 smäller det som Uggla säger.

Efter lite vampyrsnack och godistuggande på jobbet pinnar jag hem till huset och fadern, nyss hemkommen från staterna med Annika. De har tydligen gift sig högst upp i empire state building, magiskt romantiskt eller vad?! Händerna var vacker utsmyckade med fina ringar med texten "tänk på mig" initsierat i dem, men på franska. Sen fick Carro gröna converse, Berty en fingul Ralph Laurenskjorta och jag tre par spettstrosor från, trumvirvel, Victorias Secret! Så söta och väldigt härligt material. Hello bombshell!


Så här snygg rumpa får jag i de nya trosorna. NOT. Eller jag får se, har ju inte testat dem än.


RSS 2.0