Bring forth the milk!

Hej och hå vad tiden är ute och springer när man har roligt. Hela julen har gått, i Lund. Tänk vad mycket det tydligen finns att göra här. Jag har träffat familjen, klappat en ananas med sötaste pepparkornsögonen, myst med många vänner dag ut och dag in både på stan och i hemmasoffor. På topp är jag nu tror jag. Har så kul och är så peppad för Paris och vår och allt det där.

Snart ska jag leka med Ninus och kanske dansa dansmatta, eller spela sims, eller göra något knasigt och smygsnuskigt ljudklipp, eller titta på en amerikansk high school-film, eller absolut ingenting av det där. Vi är ju faktiskt inte 12 längre. Fast har det stoppat någon innan?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/238044/images/2010/untitled-1_123911758.jpg


Diss a pointment

Igår åkte jag tåg. Ööhhmm...såg..

Oj vad jag försökte få detta inlägg att bli ett långt julrim, men oj vad dålig jag tydligen är på att rimma, just nu. Annars är jag nog gudinnan på julerim, iaf i familjen, eller iaf i mitt rum. För nu är jag i min lilla hemstad Lund och sover i det halvt röda rummet med den gröna byrån med den gamla spegeln. Det är väldigt mysigt och snöigt, men hufvudstaden är absolut storasyster när det kommer till fluffigt vatten. Lund tultar efter med sina 2 decimeter och jag klappar lillen på kinden och säger att det är bra att ligga i söder och inte ha lika mycket snö. Det är bra.

Just nu sitter jag bredvid en liten fjutt i hennes säng medans hon spelar Robot Unicorn Attack och svär högt. Vi har precis sett filmen Julie and Julia och jag är hungrig och sugen på att blogga.

Tumblr_lc8es1iv3g1qac7vvo1_500_large

Jag vill vara en räv i vinter. Tänk att gå runt i en helt magisk päls som både värmer och får en att känna sig som, ja, en räv. Varför inte?

 

Bild

 


What's that smell?

Någon som sa köttbulle? Det blev fjärde advent och jag satsade på julbord med släkt, både pyttiga och stora, ute på Skevik med godaste sillen och allt annat sånt där juligt gottigt.

Idag har jag dragit pulka, läst Alfons och sedan hunnit packa en gnutta inför jullovet i Lund. Dagens middag blev inte riktigt ett exklusivt julbord; pasta och makrillsås med basilika och vitlök. Gissa om det luktar gott i stugan. 

Tumblr_l1l7k3xzwy1qzdzcdo1_500_large_large

Nu ska jag diska, packa och äta choklad. För att du frågade.


Soul matches

Julklappsjakt är en sak som får mig att känna mig riktigt julig. I år klarade jag av mina två roligaste julisar i november, långt innan snön föll (på riktigt) och då det bara var London som julskylltade. Nu har jag julshoppat lite till men har fortfarande de svåraste kvar, vad tusan ger man till päronen? Ska man köra på "ingen önskelista-inga klappar" och säga att pengarna gick till välgörenhet? Nja...

I tisdags var det iaf en fotograferningsdag för Ida Pyk och company. På Preston salong vid Karlaplan satt hon och belv stylad från topp till i alla fall axlar med klämmor och eyeliner medan jag fotade och strök hennes senaste kollektion.








Lite var stans hängde grymt snygga foton tagna av Jenny Lexander, som även fotade Ida.


Sedan åkte vi till Mariatorget och en lagom fin lägenhet. Ida hade bakat lussekatter som hon bjussade på för att hålla stämningen på topp. Visst blev hon lite lik Malin från Saltkråkan?


Mitt vardagsrum, sa jag och drömde vidare.




Klädpåsen med plaggen som blev fotade satt och chillade i soffan tillsammans med Idas väldigt snygga Chloé ryggsäck.

The dinner

I fredags var jag och den lilla systern hemma hos plastsystern och hennes pojkvän på fransk middag, en försenad 20års-present. Och vilken present det blev! Vi åt världens godaste skaldjurssoppa med fetaostaioli och vitlöksbröd (får dreggel i mungipan bara jag tänker på det). Efterrätten bestod av frukter, bär och vit choklad, så att halva hamnade på golvet gjorde inte så mycket, den var så väldigt mumsig ändå.

När vi trodde det var slut på godheter och efter många skratt och samtalsämnen så kommer en ask med macarons fram och de var inte köpta i vilket dammigt litet bageri som helst utan kom direkt från Paris och macaronernas macaron, Ladurée. Så vi smaskade, skrattade och njöt lite till, innan det var dags att ta tuben hem till sängen.

 


Two things

Jag tar det på bloggspråk, bildbomb (ej att förväxlas med samma ord med ett d mindre):

I kornologisk ordning kommer de senaste dagarnas händelser och först ut är pressfrukosten för Ida Pyks sammarbete med La Redoute.
















Sedan kom min lillasyster och vi gick runt i julestockholm och mumsade torggodis. Det blev en fet, sockerdrypande och himmelskt god munk för mig och den lilla knaprade på ett kanderat äpple.










Över och ut, eller i alla fall goder natt!

Walk like an ace

Idag var jag och träffade Ida som har lämnat Paris för lite svensk jul och självklart en massa jobb. Vi spelade in en film till pressfrukosten imorgon hos Presskontakterna. Ida lanserar nämligen sin kollektion för LaRedoute i vår, med sjömansjackor och piratscarfar.

Varje gång jag går in på Presskontakternas kontor blir jag alldeles mysnöjd, det är sådär jag vill att min arbetsplats ska se ut när jag blir stor, eller större. Ett stort rum fyllt med klädhängare som i sin tur är fyllda med kläder i alla möjliga former och färger. Det är verkligen som en liten karamell som ligger och väntar på att öppnas så att jag kan suga up varenda liten nyans av smak som får mig att dräggla som en slämmig bulldog. Två liknelser i en mening, inte illa. Kanske karamellen öppnas när (eller ska jag säga om?) jag kommer tillbaka från Paris.

2140380937_4bfb0a99d6_z_large

Bild


The old gardens

Idag, andra advent, har varit en trött dag, eller en klassisk söndag. Med mina söndagsstrumpor på (det står ju ändå sunday på vristen) sorterade jag leksaker och byggde duplobåtar med de små barnen. Sedan dess har jag fått en spegel och ett TV-bord, knaprat på popcorn och peppisar och tittat på Sex and The City och Gossip Girl.

Förra adventsfirandet gick i en mycket lussigare stämma. Då susade jag till Lidingö och Anna som hade kalasat upp med lussebullar, glögg, dadlar (som jag inte vågade smaka i år heller), pepparkakor (både köbe och himmabakade) och allt detta till juletoner i form av de vanliga mysplågorna som "All I want for christmas", "Last christmas" och, ja, du kan nog resten. Om mysiga människor och smaskiga saker att tugga på definierar en väldigt fin tillställning så tror jag även att första advent är ett bra exempel.

Nu har jag även börjat använda min fågelskrud på riktigt.


Bun

I en stor, vit och fluffig soffa sitter jag och sörplar varm choklad och mumsar på en helt magiskt fluffig lussekatt. Igår var jag och hämtade upp Ida Pyks bidrag till Twilfits tävling Nya Under och fick se bidraget i fysisk form för första gången, så väldigt vackert. Med bilder och texter skapade av Kerstin Thorvall har hon skapat tunna och svala plagg med väldigt mycket Ida Pyk i.

Twilfit-30680x

Bild från Twilfit.

 

Och så hittade jag mig själv på Rodeos hemsida, vimmel från Fashion Alert. Kul trots att jag har världens bajsnödigaste min.


RSS 2.0