Mommie says that, you and Robin Hood are sweet harts

Jag går runt och suger på en liten söt karamell. Den håller dock på att tappa smaken lite så jag suger ännu mer, du vet så som man gör för man tänker att om man suger mer så måste det ju smaka mer. Så nu är det bara sockersmak kvar, vilket är gott en stund. Jag får väl suga ännu hårdare och hoppas på det bästa!


Sweet escape

Nu sitter jag hemma med ensamheten och söker jobb hos de affärer som inte tar emot ansökningar i.r.l.

Igår åkte jag till Malmö för att lämna lite efterhandsmerit om jobbet i sthlm till Zara. Jag mådde inte prima ballerina på morgonen, har en förfärlig hosta sedan lördags natt, men jag tänkte att allt känns värre på morgonen så jag skakade på pälsen och begav mig. Väl i Malmö känner jag att jag måste gå i slow motion för att inte drabbas av hostattack och förvärra mitt redan dödströtta uttryck. Däremot förvärrades mitt humör när jag kommer in på Zara och frågar första bästa expedit om butikschefen är inne och han svarar att han inte vet eftersom att det är hans andra dag på på jobbet. De har alltså förmodligen redan anställt personal och dissade mig totalt. Inte coolt alls. Jag lämnade i.a.f det jag skulle lämna och åkte sen hem.

Väl hemma har jag 38.9 grader feber så jag somnar med flannelpyjamas och vintertäcke i ett kokhett, eftermiddagssol- rum. Skönt.

Nu är jag hungrig men utan feber (tror jag). Trött och uttråkad dock.

Känner du någon som behöver muntras upp? Gör det rätta...

Bästa...

The street thing

Jag har börjat förstå att Malmöfestivalen bara är runt hörnet (inte bokstavligen) och att jag hamnade mitt i den när jag kom hem från Stockholm (fortfarande inte bokstavligen). Sista dagen är, som vanligt, på fredag men innan dess ska jag försöka se A Camp, Soundtrack of our lifes, The Sounds och kanske ta en titt på Darin, Ola och pojkarna, kanske lite Lena Ph också. Tror dock inte det blir något av de sist nämda.

Jag gillar Malmö och ska nog snacka med brollen och se om jag kan leka med honom lite när jag ändå är i krokarna. Grattis till honom som har kommit in på Copenhagen bussines school och just nu sliter med insparksfester!


Bilden kanske verkar random men jag kände för lite 60-talsvogue
.

Ice cream raindrops

Nu är jag hemma från stan. Jag förstår de som flyttar till Stockholm och tycker att allt annat är lite tråkigare sen, det låter löjligt och överdrivet men jag förstår dem verkligen då jag nog är en av dem. Känner i nuläget iaf att hufvudstaden är en gnutta (om en gnutta betyder enormt) roligare än Lund. Jag vill tillbaka!

Här kommer lite bilder från vernissagedagen med efterfest på Kåken.


Bea och Ida (älskar Idas skor, glömde dock fråga var hon har fått tag i dom, förmodligen någon fräsig marknad i Paris)


Jag med narcissist-linnet som jag fick !


Ljusutblåsning med Anna och Ida


Anna Klein skär tårtan

Four

Hejdå Stockholm! Nu sitter jag på tåget mot Lund och är fruktansvärt trött. sov typ 4 timmar inatt. Var hos matilda och hennes lägenhet igår och hon insisterade på att jag skulle stanna lite längre varje gång jag tänkte på att jag borde gå, så så blev det också. Hade väldigt trevligt (guh vad torrt det låter, trevligt) och mysigt.

I torsdags var det vernissage för Ida Pyk-märket och sen efterfest på Kåken, det var riktigt roligt. Jag kanske inte låter så pepp just nu men det beror på min trötta fysik, inombords dansar jag runt som Michael Jackson på ecxtacy.

Berättar mer en annan gång, ska ta en nap, god natt, eller nej det får ju bli god dag!


Ett litet smakprov från efterfesten, tårtan!

Three

Idag, första riktiga arbetsdagen, har jag och Hedvig stått i en kokande het etta vid hornstull och strukit tishor med ångstrykjärn, inte cool. Nu är jag så sjukt trött och äcklig. Har inte varit så här äcklig på väldigt länge. Håret ser blött ut men inte av fukt. Det säger väl en hel del. Dessutom brände jag mig på strykjärnet så jag har ett lilarött bränsår på underarmen, inte heller cool. Men jag ska verkligen inte klaga, jag är ju för tusan i Stockholm och kirrar modevecka! Inte alla som får det, så jag är väldigt glad, och trött. (sova kan jag göra när jag dör)

Igår när jag hade träffat Ida och fått 30 st linnen att sy lappar i så åkte jag tunnelbana till slusken och därifrån skulle jag ta bussen till forum Nacka, precis som alla andra dagar men något gick fel. Jag hamnade istället på en myllrande Götgata. Denna miss var, och är fortfarande, mycket uppskattad då jag tänkte "va fan, jag kan lika gärna gå gatan ner och ta nästa tbana tillbaka till slusken" så det gjorde jag. På vägen hamnade jag i en hattaffär, och nej, det var inte en hatt innehållande en affär (som Elsa Beskows "Hattstugan") utan en affär som sålde hattar. Hattbaren hette den och jag slog till på en rosa tennisskärm för 49 spänn. Hade gärna köpt en av de alla ursnygga 20-talshattarna men de kostade också 400:- så det blev ingenting med det. Sedan gick jag vidare och tänkte vad synd det är att jag är så blyg och feg för det fanns så himla många människor med skitsnygg stil där, och jag skojar inte. Plötsligt märker jag hur jag går fram till ett snyggt par och frågar om dom inte vill ställa upp på ett foto till min streetstylesida. Jag blev helt chockad och under tiden det tog för dom att lägga märke till mig, ta in vad jag sa och svara (typ tre sekunder) hann jag tänka "men vad tusan håller jag på med, vad pinsam jag är" och var nära på att låtsas om att jag inte hade sagt något till dom alls och gå därifrån. Så blev dock inte fallet då de log gigantiskt och sa att de gärna ställde upp på en bild, de var smickrade. Så nu har modiga människor på modigt.se utökats med Sara och Adel från Stockholm.

Nu sitter jag på rummet och kom precis på att jag måste packa ihop tills imorgon eftersom jag ska flytta till Bastugatan då, innan jag börjar jobba 8.30, så jag måste sova!

Därför GOD NATT!

Two


Föreställande:
1. ett kakfat från ett stockholmsmysigt bryggkafé som besöktes av familjen Höglund och Mikaela
2. Solgrillen på Hornstull strand sedd underifrån
3. Ida Pyklapp i strumpbyxor, Ida Pykstrumpbyxor
4. dagens middag en omelett
5. Mikaela i mosaikspegelväggen på Hornstulls strandpromenad (låter fancy men det är snarare en trottoar nedanför bilvägen nära vattnet)
6. villa Höglund
7. två coolingar på Götgatan som blev offer för modigt.se:s streetstyle.

One

Idag tog jag lite sovmorgon, gick inte upp förrän kl 9:00! Orsaken till de relativt tidiga morgnarna är de små pojkarna som vaknar vid sextiden och börjar leka i hela huset. Jag sover dock med öronproppar så det skadar inte mig mycket, däremot känner jag att jag lika gärna kan äta frulle med kussen och inte sova tills de ska äta lunch.



De tjugo strumpbyxorna är nu lappade och klara så jag väntar på nästa fashionabla uppgift. Jag ser verkligen fram emot torsdag, det ska bli så himla kul att fixa allt och sen skaka rumpa på efterfesten. Tårtan är nog det jag ser fram emot mest av alla uppgifter, ska bli sjukt kul att dekorera den. Ida har anställt en tårtmakare som ska göra en trevåningsgrund och sen ska den dekoreras med diverse magiska saker, typ barbiedockor, marshmallows och cupcakes så att den blir over the top fabulous! Säger bara yumie!

Nu ska jag nog äta lite yoghurt och fortsätta att vänta på att Pyken ska ringa.

The City

Igår träffade jag Ida pyk på ett fik på söder, hornstull. Uteserveringen bestod av en rad stolar uppställda mot caféets vägg och vi slog oss ner i var sin, med utsikt över vattnet, mysigt värre. Vi snackade först lite allmänt, om Lund och Österlen, om Tora och hennes syrra och om Måns Zelmerlöv (löv 4ever).

Sen blev det business och hon berättade vad veckan kommer bestå av. Jag kommer jobba "hela dagen" på tisdag, onsdag och torsdag och förmodligen packetera och springa till butiker och lämna kläderna. Sen på onsdag, dagen innan vernissagen, så ska jag och Hedvig, den andra, hjälpa till att pynta en gigantisk bröllopstårta (det ska dock inte vara en bröllopstårta sen) med cupcakes, godis och annat skoj. Hennes kollektion heter "peace, love and narcissism" så det ska stå på tårtan också. Sen berättade hon att hon ska DJ:a på en releasefest på Urban Outfiters på onsdag och att jag får komma om jag vill, fun! Efter snacket visade hon mig min uppgift till på måndag, att sy i lappar i strumpbyxor, och sen slurpade vi upp det sista av våra förfriskningar och gick skilda vägar. Jag tog en kort runda på stan runt Drottninggatan, köpte en mössa på H&Ms barnavdelning och begav mig sedan hemåt Nacka.


Det är så skoj att åka tunnelbana och buss här i huvudstaden för jag känner mig så stockholmsk och oturistig när jag glider omkring som om jag aldrig gjort annat. Berlin, Paris och Wien har nog bidragit en hel del till min tunnelbanesäkerhet, har än så länge alltid hittat rätt linje och kommit dit jag ska.


Igår kväll var jättemysig med kycklingsallad och livsåskådning med 70-talister och denna dag inleddes av lek med kusinbarn (underbara) och syjunta i solen. Sitter nu på "mitt" rum och har lyckats få internet till datorn. Familjen Höglund har gäster och håller på att fixa brunch.

Dags för brunch i solen alltså, see ya!


On top of the world



Ja jag är en nörd och  lowlife men jag har liksom fastnat i The City, inte okej. Gillar introlåten SKARPT!

If we keep up this pace

Jag är väldigt ensam hemma. Lever det glamorösa vuxenlivet och njuter av allt från toalettskurning till morgontidning, från äckligt till mysigt. Det jag inte har gjort idag är att tvätta håret som för tillfället har krupit ihop till en liten äcklig tuss på toppen av huvudet, eller med andra ord är uppsatt i en knut från i morse. Jag tänkte testa om det tar längre tid för det att bli fettigt och smutsigt mellan tvättarna om man har en smutsperiod på några dagar. Eller med andra ord är jag för lat för att visa min kropp sanitär hälsa.

Ikväll ska jag i alla fall leka med Helena och imorgon ska jag leka i Robert och Elins nya lägenhet. Ska nog även förbi Zara och leta jobb, och förbi forex för att växla tillbaka tjeckisk valuta. Just det, jag måste ju göra klart R&E:s present, en liten bild på ett kyssandes par under paraply i regnet.


Tog denna bild som inspirationskälla, ska bara omvandla kupén till oväder.

RSS 2.0