Ecole

Har jag sagt att jag går i skolan här? Det gör jag i alla fall. Jag har två timmar fransk grammatik om dagen och varannan vecka även en timmes fonetik. Det är roligt ibland och tråkigt ibland.

Min lärare i grammatik är en liten dam med svart hår som alltid matchar sina kläder och accesoarer alldeles förträffligt. Igår hade hon på sig en lila tröja, lila byxor och lila skor. Denna lila grund hade hon utsmyckat med ett knallgrönt halsband i lövformation, ett par knallgröna blomörhängen i storlek XL och en knallgrön fjäril i håret. "Vilken härligt tant" tänker du men det blir härligare, varför inte slänga på en linje med grön eyeliner under ögonen när vi ändå håller på? Dessutom skrattar hon åt oss när vi säger fel och låter oss läsa upp varenda resultat på varenda läxförhör vi har inför hela klassen. Det var chockerande i början men nu har alla vant sig. Även de som får minus tre.

Varje lektion skriver hon tavlan full av grammatiska termer, regler och glosor som vi efter en lång genomgång ska skriva av. Det tar såklart sitt lilla tag och hon älskar att kalla oss escargots (sniglar) när hon känner sig uttråkad. Här om dagen kom hon på ett annat sätt att fördriva tiden. Hon tog upp ett paket cigg ur katedern och sa att när hon har rökt färdigt sin cigg nere på gården och kommer tillbaka så måste vi ha skrivit av klart. Den franska skolan slutar aldrig att förvåna.

Utanför toaletterna mellan två klassrum finns en handtorkare.


Säg ditt
Postat av: ALICE

sv; samma här :)

2011-03-24 @ 16:32:07
URL: http://aalicejunman.blogg.se/
Postat av: K

Hmm jag återkommer med tipsen, ska skriva ner några bra! Leta fram mina sidor. Vad gör du mest nu, mer än studerar? Jobbar du något? Läste ett tidigt inlägg om något sånt, men förstod inte vad tell me :)

KRAM och njut av underbar vårvärme. ( I göteborg var det 7 grader idag, inte fy skam när solen skiner!)



2011-03-24 @ 23:32:37
URL: http://klaralinnean.blogg.se/
Postat av: Maria

åh - jag ser denna kvinna framför mig!! och missade visst dig på skype...didn't know...MEN! Kanske ikväll? What do you say? :)

2011-03-25 @ 10:40:01
URL: http://smakexplosion.blogg.se/
Postat av: lovisa

Godmorgon:)

2011-03-25 @ 10:59:34
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Felicia

allt bra? :)

2011-03-25 @ 11:13:44
URL: http://musicinmyheaart.blogg.se/
Postat av: SANNA

Hej tjejen! :)

Vad händer hos dig? :D



Kram

2011-03-26 @ 23:38:36
URL: http://sannaakarin.blogg.se/
Postat av: Maja

Åhå vilken fantastisk madame! :D Kan man inte skratta åt studierna så kan man alltid skratta åt upplägget ;)

Sv: Hihi jorå, visst är det lustigt? ;)

Men vad spännande, kul om du kan jobba ihop pengarna till csn när du är kvar i Frankrike! Verkar det vara enkelt att få jobb där?

Om jag borde flytta! Tjoflöjt, det hade suttit fint. Fantastiskt fint faktiskt. Till hösten vill jag plugga konsthantverk här i Sverige men nästa år kanske... :D

2011-04-03 @ 23:08:19
URL: http://cherryace.blogg.se/
Postat av: Emma

Intressant blogg du har! Jag har kollat igenom några av dina andra blogginlägg och jag gillar vad jag ser :D.

2011-05-08 @ 12:29:14
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0